Αρχική Περιβάλλον Επιτυχίες του Στρατού και στο μέτωπο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας!

Επιτυχίες του Στρατού και στο μέτωπο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας!

0
12
Διαφήμιση

Επιτυχίες καταγράφει ο Ελληνικός Στρατός και στο μέτωπο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της καινοτομίας του Στρατού Ξηράς, το 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης (691 ΒΕΒ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συμμετείχε στον διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018». 

Το 691 ΒΕΒ και το ΙΤΕ, έλαβαν το 1ο Βραβείο για την εργασία «Εξυγίανση Εσωτερικών Χώρων με Χρήση Καινοτόμου Επιχρίσματος».

To ECOCITY, είναι ένας Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό και
Περιαστικό Περιβάλλον. Από το 2005 διοργανώνει τα βραβεία
Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ». Σκοπός των βραβείων είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της συνεισφοράς Επιστημόνων, Οργανισμών, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης.

691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης

13Η κύρια αποστολή του 691 ΒΕΒ είναι η παραγωγή προϊόντων για κάλυψη αναγκών συντηρήσεως του Στρατού Ξηράς και των λοιπών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως Ιατρικό και βιομηχανικό οξυγόνο και άζωτο, χρώματα διαφόρων τύπων (ελαιοχρώματα κοινά και Αnti-ΙR, ακρυλικά και πλαστικά χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις, εποξειδικά χρώματα βιομηχανικού δαπέδου, μονωτικά – στεγανωτικά ταρατσών κ.α), πλαστικά είδη (υδροδοχεία, σαπουνοθήκες, κουμπιά), μεταλλικά κουτιά συσκευασίας χρωμάτων και βερνίκια υποδημάτων.

Η Μονάδα δύναται να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως σε ειρήνη και πόλεμο. Συνεργάζεται με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα εσωτερικού και διεξάγει έρευνες σε θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τα παραγόμενα προϊόντα της.

Οι δυνατότητες της Μονάδος συνοπτικά είναι όπως παρακάτω:
α. Παραγωγή των προϊόντων – κρυογενικών αερίων που αναφέρθηκαν ανωτέρω.
β. Υδροστατικός έλεγχος φιαλών υπό πίεση, πλήρωση φιαλών με ιατρικό – βιομηχανικό οξυγόνο – άζωτο, πλήρωση – έλεγχος πυροσβεστήρων αζώτου αρμάτων κλπ.
γ. Μεταφορά υγρού οξυγόνου με το βυτιοφόρο όχημα του Εργοστασίου.
δ. Διεξαγωγή εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας από τη Δνση Μελετών:
(1) για τη βελτίωση των ιδιοτήτων των ήδη παραγόμενων προϊόντων π.χ. Αντοχή στη UV ακτινοβολία, επαύξηση μηχανικών ιδιοτήτων πλαστικών μερών τυφεκίου G3A3.
(2) για την παραγωγή νέων προϊόντων προς κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών του Σ.Ξ. αλλά και των λοιπών κλάδων π.χ. έρευνα για την παραγωγή πολυουρεθανικών χρωμάτων πτητικών μέσων (ελικόπτερα, αεροσκάφη).
ε. Παραγωγή υγρού σαπουνιού με αντισηπτικές ιδιότητες, απορρυπαντικά, καθαριστικά νοσοκομείων σε περίπτωση υλοποίησης της απόφασης για αγορά εγκατάσταση νέου εξοπλισμού.

Διαφήμιση