Αρχική Περιβάλλον Ελαττώθηκε η κατανάλωσης πλαστικής σακούλας το α’ τρίμηνο του 2018

Ελαττώθηκε η κατανάλωσης πλαστικής σακούλας το α’ τρίμηνο του 2018

0
πλαστικές σακούλες
Διαφήμιση

Το α’ τρίμηνο του 2018 οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιήθηκαν στο λιανικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα ήταν 202.887.964 τεμάχια, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία εσόδων της ΑΑΔΕ.

Με βάση τις αντίστοιχες ποσότητες ετήσιας χρήσης λεπτής πλαστικής σακούλας στον τομέα του λιανικού εμπορίου και ανάγοντας την ποσότητα σε ετήσια βάση εμφανίζεται θεαματική μείωση της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας της τάξεως του 75% στα σούπερ μάρκετ, ενώ μείωση παρατηρείται και στο λιανικό εμπόριο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη χώρα μας η ετήσια παραγωγή πλαστικής σακούλας κυμαινόταν από 200 έως 500 τεμάχια ανά κάτοικο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φορέων της αγοράς και των οργανώσεων.

Τα στοιχεία του α΄ τριμήνου δεν επαρκούν για την πλήρη εικόνα της χρήσης πλαστικής σακούλας, είναι όμως ενδεικτικά διότι από ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς δίνουν ετήσιο ισοδύναμο συντελεστή χρήσης 75 τεμαχίων ανά πολίτη.

ΝΑ σημειωθεί ότι το αντίστοιχο περιβαλλοντικό τέλος που βεβαιώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και θα αποδοθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι 6.086.639 ευρώ.

Διαφήμιση