Αρχική Επιχειρείν 33 παιδικές χαρές σε Κομοτηνή και Χαλκηδόνα, η συνέχεια στα ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ...

33 παιδικές χαρές σε Κομοτηνή και Χαλκηδόνα, η συνέχεια στα ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ του ΤΑΡ

0
Playgrounds5
Όλα έτοιμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής στο Μεσοχώρι.
Διαφήμιση

Tην κατασκευή ή ανακατασκευή μίας σειράς παιδικών χαρών στη Βόρεια Ελλάδα άρχισε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) AG και η εργολήπτρια εταιρεία του, με αφετηρία 33 παιδικές χαρές στο Δήμο Κομοτηνής, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, και το Δήμο Χαλκηδόνας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ακόμη πρωτοβουλία του ΤΑΡ που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ | Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών, το οποίο με τη σειρά του είναι μέρος των εκτεταμένων Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που υλοποιούνται στις κοινότητες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, κατόπιν σχετικών αιτημάτων από τις τοπικές κοινωνίες.

Playgrounds4
Προετοιμασία και οριοθέτηση του εργοταξίου στο Κόσμιο

Η πρώτη φάση του προγράμματος των παιδικών χαρών υλοποιείται στις περιοχές του Δήμου Κομοτηνής, Μεσοχώρι, Κόσμιο και Ροδίτη, για να πάρουν έπειτα σειρά το Θρυλόριο, ο Φύλακας και το Μεγάλο Δουκάτο.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στις τρεις πρώτες δημοτικές ενότητες, έπειτα και από τη σχετική ενημέρωση που έλαβε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, από τους εκπροσώπους του ΤΑΡ – τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρο Νάκο, και τη Σύμβουλο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Ζωή Μπαβαβέα.

Playgrounds1
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, (δεξιά) με τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σπύρο Νάκο

Ο Δήμαρχος μάλιστα επισκέφθηκε το εργοτάξιο στο Μεσοχώρι, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των συνεργείων. «Είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει», τόνισε, «για να μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν και να αθλούνται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον».

Playgrounds2
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Δέσποινα Πάσσου (δεξιά), με τους εκπροσώπους του ΤΑΡ στο εργοτάξιο του Μεσοχωρίου

Ακολουθεί ο Δήμος Χαλκηδόνας, όπου τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων σε τέσσερα σημεία, από τις συνολικά 27 παιδικές χαρές που θα ανακαινιστούν στην περιοχή, με πρώτη την παιδική χαρά που βρίσκεται στην κοινότητα Μικρό Μοναστήρι.

Ο συνολικός πληθυσμός στους δύο Δήμους Κομοτηνής και Χαλκηδόνας ξεπερνά τους 100.000 κατοίκους, και οι πρώτες παιδικές χαρές  αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Playgrounds3
Πρώτα η ασφάλεια

Στο μεταξύ, ο ΤΑΡ συνεχίζει να εξετάζει και να αξιολογεί σχετικά αιτήματα από Δήμους και κοινότητες για την κατασκευή ή ανακαίνιση παιδικών χαρών που βρίσκονται στην αρμοδιότητά τους, πάντα με στόχο να προσφέρονται ασφαλείς και προστατευμένοι χώροι ψυχαγωγίας στα παιδιά.

Playgrounds5
Όλα έτοιμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής στο Μεσοχώρι.

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ καταρράκτης αφαιρείται πλέον πριν…ωριμάσει!
Επόμενο άρθροΕΛΤΑ: «190 χρόνια Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων» (photo)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ