Αρχική Ανακύκλωση Το τέλος των πλαστικών πιάτων μίας χρήσης

Το τέλος των πλαστικών πιάτων μίας χρήσης

0

Σχέδιο που μεταξύ άλλων θα προβλέπει την απαγόρευση των πλαστικών πιάτων μίας χρήσης επεξεργάζεται η Ε.Ε., σύμφωνα με το Der Spiegel.

Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών. Υπό αυτό το πρίσμα η Κομισιόν θα προτείνει την απαγόρευση για τα μίας χρήσης επιτραπέζια σκεύη από πλαστικό, σύμφωνα με μια έκθεση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wirtschaftswoche», με την απαγόρευση των πλαστικών πιάτων θα μειωθεί η ποσότητα απορριμμάτων. Προς απαγόρευση είναι πιθανό να τεθούν και τα καλαμάκια ή τα μαχαιροπήρουνα από πλαστικό.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση.

Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Επιτροπής, οι νέες προτάσεις για την πρόληψη των πλαστικών αποβλήτων θα υποβληθούν το περίπου στις 23 Μαΐου.

Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο. Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here