Αρχική Περιβάλλον Συνέδριο για την ανάδειξη και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς

Συνέδριο για την ανάδειξη και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς

0
συνεδριο
Διαφήμιση

Την ανάδειξη και διαχείριση των περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, έχει στόχο το 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών –  Ακαδημίας 1.

Το Συνέδριο διοργανώνουν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων, και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου.

Σκοποί του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών στην Ελλάδα και την Κύπρο, που έχουν αναγνωρισθεί ως UNESCO Global Geoparks και συγκεκριμένα οι περιοχές Νήσος Λέσβος, Ψηλορείτης, Χελμός-Βουραϊκός, Βίκος-Αώος, Σητεία από την Ελλάδα και Τρόοδος από την Κύπρο.

συνεδριο1

Στο Συνέδριο θα γίνει και η παρουσίαση του νέου προγράμματος «UNESCO Global Geoparks» του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό και των  δυνατοτήτων που προσφέρει για την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την εκπαίδευση για την αειφορία, την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Συνέδριο επιδιώκει  την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, καλών πρακτικών, ιδεών και προτάσεων, καθώς και τη διάχυση γνώσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής και περιηγητικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και των περιβαλλοντικών πόρων κάθε προορισμού.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και μη κυβερνητικών φορέων και οργανώσεων πολιτών, σε μελετητές, φοιτητές καθώς και στα μέσα ενημέρωσης και σε όσους ασχολούνται με τη διατήρηση, προβολή και ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

 

 

Διαφήμιση