Αρχική Ευζωία Quality Net Foundation: Στόχος η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της κοινωνικής...

Quality Net Foundation: Στόχος η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της κοινωνικής προσφοράς των νέων

0
qualitynet logo 5637e391d24fccd83306eaa00ddd9293
Διαφήμιση

Διευρύνει το πεδίο δράσης του ο Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Quality Net Foundation, που στοχεύει στην ανάπτυξη των θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Ελλαδικό χώρο. Με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των νεότερων ηλικιών, αναπτύσσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμα περισσότερα  προγράμματα σε σχολεία και γυμνάσια, με επίκεντρο την περιβαλλοντική ευαισθησία και την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.

Το QNF ενεργοποιείται από το 1997 στην επίτευξη των στόχων του μέσω της δικτύωσης και της ανάπτυξης διαλόγου, με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων από όλους τους χώρους της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρουν τα αρμόδια στελέχη του, όντας ένα ανοικτό δίκτυο αλληλεπίδρασης στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας, διαβουλεύεται πάνω στο πως υπηρετούνται τέτοια θέματα με ένα εύρος φορέων, όπως: 2.820 επιχειρήσεις, 150 Θεσμικούς Φορείς, 250 Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 450 Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει 21.000 Ενεργών Πολιτών.

Υπό αυτή την έννοια το QNF επηρεάζει θετικά την καθημερινή συμπεριφορά και λειτουργία, πολιτών, θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων, πάνω σε θέματα όπως η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κ.α.

Ο Οργανισμός επιδιώκει:

  • Την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εγχώριας αγοράς στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας
  • Την ανάπτυξη δικτύωσης και δομημένων τρόπων διαλόγων και διαβούλευσης
  • Τη δημιουργία προτάσεων, μεθοδολογιών και εργαλείων που θα υποστηρίζουν τους Οργανισμούς στην υιοθέτηση πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Λειτουργίας
  • Τη στήριξη της προσπάθειας της Ελληνικής Πολιτείας στη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Διαφήμιση