Αρχική Επιχειρείν Energean: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας

Energean: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας

0
Petrochem Day (3)
Διαφήμιση

Έμπρακτη στήριξη στη νέα γενιά επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας που θα στελεχώσει και τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων παρέχει η Energean, η μόνη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα, η οποία πλέον διαθέτει συνολικά 13 άδειες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Petrochem Day (2)

Ειδικότερα, η Energean υποστήριξε ως Χρυσός Χορηγός την πρώτη Petrochem Day, η οποία διοργανώθηκε από την Chemecon, ΜΚΟ που έχει ως βάση φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Στην Petrochem Day, η οποία είχε ως στόχο οι νέοι χημικοί μηχανικοί μηχανικοί και οι ενδιαφερόμενοι από σχετικούς κλάδους να έρθουν πιο κοντά στις εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου αλλά και στην αγορά των πετρελαιοειδών, περισσότεροι από 200 φοιτητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και στελέχη επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλυτικές παρουσιάσεις σχετικά με τον τομέα υδρογονανθράκων και να συζητήσουν με διακεκριμένους ομιλητές με μεγάλη εμπειρία στον χώρο.

Petrochem Day (4)

Εκ μέρους της Energean, ο Τεχνικός Σύμβουλος Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου παρουσίασε τα πετρελαϊκά συστήματα στην χώρα και τα ανάλογά τους στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος Βασίλης Τσέτογλου παρουσίασε τους κανόνες ασφαλείας και τις διαδικασίες εφαρμογής τους στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου και τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της Energean και να πληροφορηθούν τις δυνατότητες διενέργειας πρακτικής δίπλα στα στελέχη της εταιρείας καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, με βάση την ειδικότητά τους.

Petrochem Day (1)

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικείωσης του εκκολαπτόμενων επιστημόνων της χώρας με τις πραγματικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την παραγωγή πετρελαίου, η Energean φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Θεσσαλονίκης, υπό την ευθύνη του Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη καθώς και της Επίκουρου Καθηγήτριας Θαλασσίων Κατασκευών κ. Εύας Λουκογεωργάκη.

Petrochem Day

Ακόμη, η Energean φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή και Διευθυντή Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης & Βιομηχανικής Οικολογίας κο. Γιώργο Γκαϊντατζή.

Διαβάστε επίσης:  Energean: Με επιτυχία έληξε η σεισμική έρευνα στο ΒΔ Ιόνιο

Στην ξενάγηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των φοιτητών συμμετείχαν οι κ. Βασίλης Τόμος ,Διευθυντής Γεωτρήσεων, Νίκος Καρανάσος, Προϊστάμενος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων, Απόστολος Παπαδόπουλος, Επόπτης λειτουργίας Θαλασσίων Εγκαταστάσεων, Σάββας Δημητριάδης, Επόπτης Λιετουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων και Παναγιώτης Βέλκος, Εργοδηγός Ασφαλείας.
Την ευθύνη της οργάνωσης των επισκέψεων είχε ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων κ. Κώστας Ιωαννίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροWWF: 15 νησιά του Αιγαίου στα χνάρια της Τήλου
Επόμενο άρθροΠώς η χρήση του Bitcoin απειλεί τους στόχους κατά της κλιματικής αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ