Αρχική Υγεία - Διατροφή Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος για τα μέλη της

Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος για τα μέλη της

0
ομοσπονδια
Διαφήμιση

Ανοιχτή επιστολή, για να αποσαφηνίσει το ρόλο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Ελλάδα σε σχέση με τις πολλές νέες λέσχεις μαγείρων που δημιουργούνται, έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικότερα, στηνε πιστολή τηςς αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να ορίσουμε τη θέση της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Ελλάδα, αλλά και το ρόλο που κατέχει παγκοσμίως, ώστε να ξεκαθαρίσουμε το ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τη δημιουργία – όπως ορίζει η τάση των καιρών – πολλών νέων λεσχών μαγείρων.

Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ιδρύθηκε το 2003, θέτοντας κάτω από την ομπρέλα της τις υπάρχουσες εκείνη την εποχή λέσχες. Για να διασφαλίσει τη θέση της στην παγκόσμια κοινότητα αρχιμαγείρων, και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές έγινε μέλος της μοναδικής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων – WORLDCHEFS.

Με την πάροδο των χρόνων, κάποιες λέσχες αποχώρησαν από τη δομή της Ομοσπονδίας και κάποιες νέες εντάχθηκαν στο δυναμικό της.

Σήμερα εν έτει 2018, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αποτελείται από τέσσερα ισότιμα μέλη:

– ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ – Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

– ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

– ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Και παραμένει ανοιχτή για την ένταξη και νέων λεσχών εφόσον αυτές πληρούν τις απαιτήσεις όπως ορίζονται από το καταστατικό μας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων είναι μία Ομοσπονδία η οποία αποτελείται από 105 κράτη μέλη με συγκεκριμένη νομική υπόσταση και καταστατικό λειτουργίας, το οποίο απαγορεύει να υπάρχουν δύο ομοσπονδίες/λέσχες μέλη από την ίδια χώρα.

Για το λόγο αυτό σας τονίζουμε ότι καμία λέσχη, εκτός των μελών της Ομοσπονδίας, δεν μπορεί να δηλώνει μέλος της WORLDCHEFS και μία τέτοια δήλωση είναι ψευδής.

Ο κύριος ρόλος της Ομοσπονδίας είναι η θεσμική της γαστρονομική παρουσία σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την εκπαίδευση.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στις δράσεις της αποτελεί η διάδοση και η προβολή της Ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Η ανάδειξη της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και η διάδοση αυτής στα πέρατα του κόσμου, είναι μία από τις βασικές της προτεραιότητες.

Γι’ αυτό το λόγο οι κατά τόπους λέσχες υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας διοργανώνουν πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συνεργάζονται με πολιτιστικούς συλλόγους σε έρευνα παλαιών συνταγών και γαστρονομικών εθίμων, συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς και πολλά από τα μέλη της, τα οποία είναι και καθηγητές τουριστικών επαγγελμάτων, διδάσκουν την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε νέους μαθητές για να υπάρχει σωστή διάδοχη.

Αγαπητοί κύριοι, είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

Για το ΔΣ της ΟΑΕ

Ο Πρόεδρος
Μίλτος Καρούμπας”

Διαφήμιση