Αρχική Επιχειρείν Αμερικανός Πρέσβης: «Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα»

Αμερικανός Πρέσβης: «Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα»

0
tzefri paiat
Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων να επενδύσουν  στην Ελλάδα επιβεβαίωσε  για άλλη μια φορά ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ μιλώντας τη Δευτέρα 7/5/2018 στο Digital economy forum 2018 του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικές και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

“Καθώς η χώρα εξέρχεται από την κρίση, είναι ώρα να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες που αναδύονται εδώ”, είπε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τους συμμετέχοντες στο forum να «δουλέψουν μαζί με την κυβέρνηση» ώστε να αντιμετωπιστούν όποιες ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και η Ελλάδα να αναδείξει το πλήρες δυναμικό της σαν κόμβος καινοτομίας».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «στρατηγικό συμφέρον για την οικονομική επιτυχία της Ελλάδας» και παρέπεμψε σε διμερείς οικονομικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως η συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών σε σύνοδο στην Ουάσινγκτον, η παρουσίαση σε «roadshow» στη Νέα Υόρκη «ευκαιριών» στην Ελλάδα, ή η φετινή ΔΕΘ όπου οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα.

Ο κ. Πάϊατ είπε χαρακτηριστικά ότι, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη αναλάβει δέσμευση να αποστείλει στη ΔΕΘ υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από την Ουάσινγκτον, με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου Γ. Ρος, ενώ ταυτόχρονα οι πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης συνεργάζονται ώστε να εντοπίσουν τις «ευκαιρίες δικτύωσης» που μπορεί να παράσχει η ΔΕΘ.

Ο Αμερικανός πρέσβης  δεν παρέλειψε να αναφέρει  ότι, η πορεία των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι γεμάτη από επιτυχίες και ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό.

Διαφήμιση