Αρχική Καταστροφές Σεισμός ταρακούνησε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ζάκυνθο

Σεισμός ταρακούνησε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ζάκυνθο

0
Σεισμός
Διαφήμιση

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 08:25 σήμερα, στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ χθες αντίστοιχη εκδηλώθηκε και στη Ζάκυνθο, προκαλώντας εύλογη ανησυχία για την εμφανή εκδήλωση αισθητών σεισμών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή Σαραβάλι της Πάτρας. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Εγκέλαδος χτύπησε την ευρύτερη περιοχή, καθώς σημειώθηκε σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 11.00, εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 32 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Εγκέλαδος χτύπησε τη Χαλκιδική, με 4,6 Ρίχτερ, ενώ την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη.

 

 

Διαφήμιση