Αρχική Καταστροφές Πρόβλημα με τα απορρίμματα της Αιγιάλειας. Απειλείται η δημόσια υγεία

Πρόβλημα με τα απορρίμματα της Αιγιάλειας. Απειλείται η δημόσια υγεία

0
αιγιο
Διαφήμιση

Το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στο δήμο Αιγιαλείας παραμένει άλυτο, ενώ τα σκουπίδια στο Αίγιο παραμένουν στους δρόμους και απειλείται η δημόσια υγεία.

Το απόγευμα Της Τρίτης 10 Απριλίου έγινε απόπειρα να εναποθέσουν ποσότητα σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ του Φλόκα. Αυτό έγινε όμως αντιληπτά από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έφτασαν στο χώρο και μπλόκαραν το άδειασμα από δύο απορριμματοφόρα οχήματα.

Με τα σκουπίδια από το Αίγιο να παραμένουν αμάζευτα και να μην μπορούν να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, αλλά και την άρνηση των Δήμων της Αιτωλοκαρνανίας να δεχθεί όγκο των απορριμμάτων, το πρόβλημα υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί και στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας στην Πάτρας.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Ξερόλακκας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν να εναποτεθούν σκουπίδια της Αιγιάλειας στο ΧΥΤΑ, καθώς αυτός είναι υπερκορεσμένος και λειτουργεί ήδη με την ανοχή των κατοίκων, για να μην μείνουν αμάζευτα τα σκουπίδια της Πάτρας.

Για άλλη μία φορά λοιπόν έρχεται στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αχαΐα, καθώς δεν έχει ακόμα δοθεί λύση.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό, ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με το… βουνό των σκουπιδιών, καθώς σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ηλεία.

Όσο για τα σκουπίδια της Αιγιαλείας, μόνη λύση που διαφαίνεται είναι με εντολή Σκουρλέτη να μεταφερθούν αυτά σε άλλους νομούς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, με αυτόφωρο απειλούνται οι υπεύθυνοι για τα σκουπίδια στο Αίγιο, καθώς ο Εισαγγελέας έχει δώσει εντολή να βρεθεί άμεσα λύση καθώς απειλείται η δημόσια υγεία.

 

Διαφήμιση