Αρχική Ενέργεια Πυρηνικό εργοστάσιο Άκουγιου: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν τα σχέδια

Πυρηνικό εργοστάσιο Άκουγιου: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν τα σχέδια

0

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν θα μπουν τα σχέδια κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας από ρωσική εταιρεία, καθώς η Επιτροπή θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για πολίτες και περιβάλλον.

Κληθείσα να σχολιάσει τη σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του, Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Τουρκία, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα ενέργειας Άννα Κάισα Ίτκονεν δήλωσε ενήμερη για τα ρωσοτουρκικά σχέδια, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές.

«Η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα της Επιτροπής» δήλωσε η ίδια εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι σκοπός της Επιτροπής είναι να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού είναι σύμφωνη με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συνθήκη Euratom.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη στάση της Τουρκίας σε σχέση με τη Ρωσία, η εκπρόσωπος της Επιτροπής για τις εξωτερικές υποθέσεις, Μάγια Κοτσίγιανιτς, ανέφερε ότι «η Τουρκία έχει ακόμα το καθεστώς υποψήφιας χώρας» και πως οι «προσδοκίες της ΕΕ είναι σαφείς». Συμπλήρωσε επίσης ότι η συνολική αξιολόγηση της Επιτροπής για τις εξελίξεις στην Τουρκία θα περιληφθεί στη σχετική έκθεση προόδου για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί αυτόν το μήνα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here