Αρχική Επιλεγμένα Εκστρατεία για προετοιμασία των πολιτών σε καταστροφές ξεκίνησε η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Εκστρατεία για προετοιμασία των πολιτών σε καταστροφές ξεκίνησε η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

0
καταστροφή

Εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Κάνε το δικό σου Σχέδιο», επιδιώκοντας να ενισχύσει την κατάλληλη προετοιμασία των πολιτών πριν την εκδήλωση μιας καταστροφής (!!!), σχεδίασε και υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία, σκοπός της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να παρουσιάσει σε μια σύγχρονη και κατανοητή μορφή τις κυριότερες οδηγίες προετοιμασίας προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα και κατ’ επέκταση, η βέλτιστη αντιμετώπιση των συνεπειών της εκδήλωσης μιας φυσικής ή τεχνολογικής, καταστροφής.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και παρουσιάζεται στο κοινό, ένα ενημερωτικό μήνυμα σε μορφή βίντεο και ένα τρίπτυχο ενημερωτικό ψηφιακό φυλλάδιο με το σύνολο των οδηγιών προετοιμασίας.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης η ύπαρξη ενός οικογενειακού ή ατομικού σχεδίου ετοιμότητας προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών ενός νοικοκυριού, είναι θεμελιώδους σημασίας και μπορεί να αποβεί καταλυτική παράμετρος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας καταστροφής και την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών της.

Είναι εξίσου σημαντικό ένα σχέδιο προετοιμασίας  να διαφοροποιείται αναλόγως του είδους της καταστροφής, έχοντας ωστόσο κάποια σταθερά βήματα όπως ο βασικός εξοπλισμός ενός σακιδίου έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και προς όφελος της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης όλων προς την κατεύθυνση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, παρακαλούμε για την περαιτέρω δημοσιοποίηση και προβολή του ενημερωτικού μηνύματος, προκειμένου να συμβάλλουμε από κοινού στον περιορισμό των συνεπειών από τις καταστροφές και να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα της χώρας μας έναντι των κινδύνων.

Διαβάστε το φυλλάδιο εδώ

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here