Αρχική Περιβάλλον Ανακαλύφθηκε προϊστορικό ερπετό σε κατάσταση πολλαπλής εγκυμοσύνης

Ανακαλύφθηκε προϊστορικό ερπετό σε κατάσταση πολλαπλής εγκυμοσύνης

0
ιχθυοσαύρου
Διαφήμιση

Οι παλαιοντολόγοι έχουν ανακαλύψει μέρος του σκελετού ενός εγκύου ιχθυοσαύρου 180 εκατομμυρίων ετών με έξι έως οκτώ μικροσκοπικά έμβρυα.

Το νέο δείγμα μελετήθηκε από τους παλαιοντολόγους Mike Boyd και Dean Lomax από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Οι Ιχθυόσαυρος ήταν υδρόβιο ερπετό που έμοιαζε με το δελφίνι με μορφή ψαριού και κυριαρχούσε στις θάλασσες την εποχή των δεινοσαύρων. Ήταν σαρκοφάγο, τρέφονταν με άλλα ερπετά, ψάρι και ασπόνδυλα όπως τα καλαμάρια.

Τα απολιθώματα του Ιχθυόσαυρου είναι αρκετά συνηθισμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και συχνά βρίσκονται στα Βρετανικά νησιά. Ωστόσο, μόνο πέντε δείγματα ιχθυοσαύρων από τη Βρετανία έχουν βρεθεί ποτέ με έμβρυα και κανένα με αυτά πολλά.

Το δείγμα είναι ένας μικρός ογκόλιθος που εκθέτει αρκετές μεγάλες νευρώσεις (του ενήλικα) και αρκετές χορδές σπονδύλων και διάφορα απροσδιόριστα μικροσκοπικά οστά.

«Θεωρήσαμε επίσης το ενδεχόμενο ότι τα μικροσκοπικά υπολείμματα θα μπορούσαν να είναι το περιεχόμενο του στομάχου, αν και φαίνεται εξαιρετικά απίθανο ότι μια ιχθυόσαυρος θα καταπιεί έξι έως οκτώ αποτυχημένες έμβρυα ή νεογέννητα ιχθυόσαυροι σε ένα χρόνο και αυτό δεν φαίνεται να είχε συμβεί. , διότι τα έμβρυα δεν εμφανίζουν διάβρωση από τα στομαχικά οξέα. Επιπλέον, τα έμβρυα δεν σχετίζονται με οποιοδήποτε περιεχόμενο του στομάχου που συνήθως εμφανίζεται στους πρώιμους Ιχθυόσαυρου», αναφέρουν οι επιστήμονες

Διαφήμιση