Αρχική Περιβάλλον Πράσινο και Ελεύθερος Χώρος γίνεται το ρέμα Κυβερνείου στη Θεσσαλονίκη

Πράσινο και Ελεύθερος Χώρος γίνεται το ρέμα Κυβερνείου στη Θεσσαλονίκη

0
ρέμα Κυβερνείου
Διαφήμιση

Την επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο ρέμα Κυβερνείου, από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου για λογαριασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει με δική του δαπάνη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αυτό ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, της Γενικής Γραμματέως Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνης Κλαμπατσέα, του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, Γιώργου Πατρίκιου, και εκπροσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την επιβολή αυτή το ΥΠΕΝ αποδεικνύει την σταθερή βούληση της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου χώρου και του πρασίνου στις αστικές περιοχές, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων δεκαετιών που σωρεύτηκαν χωρίς επίλυση σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη από 2/3/18 το ΚΕΣΥΠΟΘΑ του ΥΠΕΝ ανέβαλε τη συζήτηση του θέματος για να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης της απαλλοτρίωσης της έκτασης.

Σήμερα ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου υπέγραψε επιστολή προς τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης με την οποία δηλώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα δέσμευσης του ποσού που αντιστοιχεί στην προσήκουσα αποζημίωση για την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης στα Ο.Τ Γ215, Γ216Α μεταξύ των οδών Αναξιμάνδρου και Α. Τούσα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το ΥΠΕΝ διευκρίνισε ότι μέχρι τη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ της 18/4/2018, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της επανεπιβολής απαλλοτρίωσης, της τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου και της δημιουργίας κωδικού, καθώς και τον υπολογισμό της προσήκουσας αποζημίωσης με βάση τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:  Skywalker: Το 6ο HR Community Conference & Awards 2022 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕννιά διακρίσεις για καμπάνιες της WIND Hellas στα Ermis Awards 2018
Επόμενο άρθροΤροφές για γερά και λαμπερά μαλλιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ