Αρχική Καταστροφές Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 18 νεκροί από σεισμό 6,7 Ρίχτερ

Παπούα Νέα Γουινέα: Τουλάχιστον 18 νεκροί από σεισμό 6,7 Ρίχτερ

0
Ο Ερυθρός Σταυρός προσπαθεί να προσεγγίσει όλους τους κατοίκους στην περιοχή που επλήγη. Πηγή: AFP, GETTY
Διαφήμιση

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι από νέο σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την ορεινή περιοχή των Νότιων Υψιπέδων στην Παπούα Νέα Γουινέα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ο σεισμός ήταν η ισχυρότερος μέχρι σήμερα στη μετασεισμική ακολουθία έπειτα από τον κύριο σεισμό των 7,5 Ρίχτερ της 26ης Φεβρουαρίου, που ισοπέδωσε χωριά και προκάλεσε κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 55 άνθρωποι.

«Μόλις λάβαμε πληροφορίες ότι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ» δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπάντο, επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Χέλα, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι αρχές και οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών αρωγής και των πρώτων βοηθειών δυσκολεύονται να κινηθούν στις δυσπρόσιτες περιοχές των υψιπέδων για να αποτιμήσουν την έκταση των ζημιών και να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες.

Οι κατολισθήσεις, το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι παραμένουν ακόμη αδιάβατοι, οι ρωγμές σε διαδρόμους αποπροσγειώσεων αεροσκαφών και οι βλάβες στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αρχών στην Παπούα Νέα Γουινέα να δώσουν ακριβή απολογισμό θυμάτων και να προσφέρουν βοήθεια σε περίπου 150.000 σεισμοπαθείς.

Πηγή: Reuters

Διαφήμιση