Αρχική Ευζωία Μια πρωτοποριακή Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ

Μια πρωτοποριακή Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ

0
ελτα (3)
Διαφήμιση

Μια μοναδική αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο» εκδίδουν και κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σήμερα μεταλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, αποτυπώνονται σε γραμματόσημα κύτταρα, που σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

ελτα (1)

Πέντε φωτογραφίες μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  κυρίας Λαμπροπούλου Μαρίας, προσαρμόζονται σε γραμματόσημα.

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο» θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, από την Πρόεδρο του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων κυρία Σταυράκη Ευφροσύνη.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ, τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα αργά το απόγευμα και ώρα 19:30 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ (Βασιλέως Αλεξάνδρου 26, Αλεξανδρούπολη) και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Ο παθολογοανατόμος επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών, αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες στην επιστημονική μελέτη των ανθρώπινων ιστών.

ελτα

Πολλές φορές, μέσα στο μοναχικό και άχαρο αυτό ταξίδι, οι εικόνες που προβάλλουν μπροστά στα μάτια του μέσα από το μικροσκόπιο είναι εκπληκτικές, ιδιαίτερα όταν τα κύτταρα, άθελά τους, σχηματίζουν εικόνες και παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς, με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

Εικόνες που δηλώνουν έντονα, ότι η ψυχρή Ιατρική Επιστήμη συναντιέται και φλερτάρει με την Τέχνη, με τρόπο πρωτότυπο και μαγικό. Εικόνες και παραστάσεις, που αφήνουν για μια ακόμα φορά αναπάντητο το ερώτημα: Η Τέχνη μιμείται τη Ζωή ή η Ζωή την Τέχνη;

Πέντε τέτοιες απεικονίσεις μέσα από το μικροσκόπιο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  κυρίας Λαμπροπούλου Μαρίας, αποτυπώνονται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο», φανερώνοντας ότι η μαγεία της τέχνης μπορεί να κρύβεται παντού.

ελτα (2)

Ακόμα και μέσα στις μικροσκοπικές εικόνες που περνούν καθημερινά από τα μάτια της και δημιουργούν ασύλληπτα σχήματα και παραστάσεις, μεταλλάσσοντας την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, παρόλο που αποτελούν δύο ασύμβατες έννοιες, ο σωστός συνδυασμός τους αποδεικνύεται μεγαλειώδης, ιδιαίτερα όταν προκύπτει μέσα από το μικροσκόπιο.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆνοιξη και επίσημα από το απόγευμα της Τρίτης
Επόμενο άρθροΏρα της Γης 2018: Αφιερωμένη στη θάλασσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ