Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Λεμόνι: Μια υπερτροφή, με ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας

Λεμόνι: Μια υπερτροφή, με ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας

0
lemons 537x350
104022506
Διαφήμιση

Το λεμόνι θεωρείται ένα χρήσιμο πολυεργαλείο γιατί εκτός από πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και τη θωράκιση της υγειας μας , είναι επίσης  πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς και της καθαριότητας.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με το λεμόνι;

Γνωρίζετε, πώς αλλιώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χυμός και οι φλούδες λεμονιού; Αν όχι, τότε ρίξτε παρακάτω μια ματιά. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 22 χρήσεις υπάρχουν. Δείτε ποιες είναι αυτές!

Αναπνοή: Πιείτε νερό με λεμόνι και θα απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος.

Αρωματικό χώρου: Σε μια γυάλα βάλτε νερό, φλούδες λεμονιού και ξυλάκια κανέλας.Υ

23448 boiler 590 bΒραστήρας: Βάλτε νερό και χυμό λεμονιού να βράσει στον βραστήρα και οι άσχημες μυρωδιές θα πάνε… περίπατο.

Κάδος σκουπιδιών: Μερικές φλούδες λεμονιού θα διώξουν την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών.

Καθαριστικό επίπλων: Αναμείξτε έλαιο λεμονιού, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο για να φτιάξετε σπιτικό γυαλιστικό επίπλων. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μαλακό πανάκι και καθαρίστε τα έπιπλά σας.

Λεκέδες νερού: Με μια κούπα λεμονιού περάστε τις βρύσες του σπιτιού και τους νεροχύτες σας. Οι λεκέδες από το νερό θα φύγουν.

Λεκέδες στο μάρμαρο: Βάλτε μαγειρική σόδα επάνω σε μια κούπα λεμονιού και τρίψτε τους λεκέδες πάνω στα μάρμαρα. Σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί.

Λευκά δερμάτινα παπούτσια: Ψεκάστε χυμό λεμονιού στα λευκά παπούτσια σας και αφήστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Θα γίνουν ολόλευκα.

Μαλλιά: Αναμείξτε χυμό λεμονιού με λάδι καρύδας. Απλώστε το στα μαλλιά σας και βγείτε στον ήλιο. Ο χυμός λεμονιού θα κάνει πιο λαμπερά τα μαλλιά σας και το έλαιο θα διατηρήσει τη φυσική τους ενυδάτωση.

Νύχια: Βυθίστε τα νύχια σας σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Τα νύχια σας θα καθαρίσουν και θα δυναμώσουν.

Ξεπαγώσετε την κατάψυξή: Βυθίστε ένα σφουγγάρι σε χυμό λεμονιού και αφήστε το στην κατάψυξή σας για μερικές ώρες. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα λιώσει ο πάγος και θα καθαρίσετε τις βρομιές.

Χωρίς τίτλοΞύλα κοπής: Ρίξτε χοντρό αλάτι στα ξύλα κοπής που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Έπειτα με μια κούπα λεμονιού τρίψτε τα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πολυκαθαριστικό μπάνιου: Αναμείξτε νερό, σόδα, ξύδι, χυμό λεμονιού και έλαιο λεμονιού για να καθαρίσετε τα είδη υγιεινής.

Πονόλαιμος: Βράστε ένα λεμόνι. Έπειτα στύψτε το και διαλύστε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Θα μαλακώσει το λαιμό σας.

images (1)Πρόσωπό: Απλώστε χυμό λεμονιού με ένα βαμβάκι στην ακμή σας και στις φακίδες σας. Έπειτα ξεβγάλετε με κρύο νερό.

Σαπούνι πιάτων: Βάλτε μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού μέσα στο υγρό πιάτων. Τα πιάτα σας θα είναι πιο λαμπερά μετά το πλύσιμο και θα μυρίζουν υπέροχα.

Τζάκι: Οι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού μπορούν να λειτουργήσουν ως αποσμητικό χώρου όταν ανάβετε το τζάκι σας.

108864 300x257.thumbnail (2)Τζάμια: Ο χυμός λεμονιού κάνει τα τζάμια να αστράφτουν. Αναμείξτε σε ένα μπολ νερό, ξύδι και χυμό λεμονιού. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Υγραντήρα: Βάλτε χυμό λεμονιού και νερό στον υγραντήρα σας. Θα ανανεώσει το χώρο και θα σκορπίσει άρωμα φρεσκάδας.

Φούρνος μικροκυμάτων-1: Βάλτε σε ένα μπολ νερό, χυμό λεμονιού και φλούδες λεμονιού για τρία λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά με ένα μαλακό πανάκι καθαρίστε τον.

Φούρνος μικροκυμάτων-2: Βρέξτε μια πετσέτα και στύψτε τη. Έπειτα βάλτε της χυμό λεμονιού και στύψτε τη ξανά. Βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Έπειτα καθαρίστε τα τοιχώματα με τη ζεστή πετσέτα.

Χέρια: Αν θέλετε να απαλλάξετε τα χέρια σας από μυρωδιές όπως, σκόρδο και κρεμμύδι, πλύνετε τα με χυμό λεμονιού.

 

 

Διαφήμιση