Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Επαρκούν οι πόροι του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», καθησυχάζει ο Γ. Σταθάκης

Επαρκούν οι πόροι του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», καθησυχάζει ο Γ. Σταθάκης

0
Διαφήμιση

Αριθμό ενδιαφερομένων υπερδιπλάσιο εκείνου που διαφαίνεται μέχρι τώρα καλύπτουν οι  πόροι που έχουν διασφαλιστεί για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περί τα 17.700 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), τα οποία είναι απαραίτητα για την ένταξη στο πρόγραμμα και άρα αποτελούν έναν ασφαλή δείκτη για το πλήθος των ενδιαφερόμενων που έχουν δείξει ενεργό ενδιαφέρον.

Συνολικά οι πόροι του προγράμματος επαρκούν για τη χρηματοδότηση τουλάχιστον 40.000 ωφελούμενων. Αν μάλιστα το ενδιαφέρον αποδειχθεί μεγαλύτερο (κάτι που δεν προκύπτει από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις) θα διασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των ενδιαφερόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον Ι» είχαν αρχικά ενταχθεί 15.000 και στη συνέχεια, με πόρους που εξασφάλισε η παρούσα κυβέρνηση, άλλοι 20.000 ωφελούμενοι.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η πλατφόρμα είχε ετοιμαστεί για να δεχθεί ένα φυσιολογικό αριθμό νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 17.000 νοικοκυριά είχαν εκδώσει το ΠΕΑ, το οποίο είναι απαραίτητο για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα.

«Άρα, περιμέναμε μια ροή, αυτής της τάξης, στην πλατφόρμα. Εντούτοις, από τις 9-11 το πρωί, δέχτηκε 1,5 εκατομμύριο εισόδους. Δεν ήταν αυθεντικό ενδιαφέρον, καθώς εντοπίστηκαν 60 κόμβοι που έστελναν με αυτόματο σύστημα 5.000 εισόδους διαδοχικά. Όταν εξομαλύνθηκε το πρόβλημα, μετά τις 12:00, είχαμε 4.000 άτομα να βρίσκονται μέσα στο σύστημα και 1.500 να έχουν προχωρήσει ελαφρώς τη διαδικασία» εξήγησε.

Διαφήμιση