Αρχική Θεραπείες Αρχίζουν δοκιμές για «εμβόλιο» του καρκίνου που καταστρέφει το 97% των όγκων!

Αρχίζουν δοκιμές για «εμβόλιο» του καρκίνου που καταστρέφει το 97% των όγκων!

0
cells (4)
Διαφήμιση

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Στάνφορντ προετοιμάζουν αυτήν την περίοδο την πρώτη ανθρώπινη δοκιμασία για ένα «εμβόλιο» του καρκίνου, μια θεραπεία που εξάλειψε μέχρι και το 97% των όγκων κατά τη διάρκεια δοκιμών με ποντίκια!

Συνολικά 35 άτομα με λέμφωμα θα ξεκινήσουν τις δοκιμές πριν από το τέλος του 2018. Η νέα θεραπεία του καρκίνου είναι ένα είδος ανοσοθεραπείας που περιλαμβάνει την ένεση δύο παραγόντων απευθείας σε έναν όγκο.

Αυτοί οι παράγοντες διεγείρουν την παραγωγή Τ κυττάρων, τα οποία στη συνέχεια καταπολεμούν τον καρκίνο.

Σε δοκιμές σε ποντίκια, το εμβόλιο για τον καρκίνο απέκλεισε όγκους σε 87 από 90 ποντίκια, τα οποία υπέφεραν από διάφορα είδη καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του λεμφώματος, του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το εμβόλιο αποδείχθηκε αποτελεσματικό ακόμη και σε περιπτώσεις που ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

“Είμαστε σε θέση να θεραπεύσουμε πολλούς καρκίνους σε ποντίκια για μεγάλο χρονικό διάστημα”, δήλωσε η Dr. Alice Police, περιφερειακός διευθυντής της χειρουργικής επέμβασης μαστού στο Northwell Health Cancer Institute, στο Live Science.

Δεδομένου ότι η δοκιμή σε ανθρώπους περιλαμβάνει μόνο ασθενείς με λέμφωμα, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το εμβόλιο κατά του καρκίνου είναι αποτελεσματικό ή όχι έναντι άλλων μορφών καρκίνου στον άνθρωπο.

Παρόλα αυτά, το εμβόλιο κατά του καρκίνου είναι μια υποσχόμενη εναλλακτική λύση στις υπάρχουσες ανοσοθεραπείες. “Όταν χρησιμοποιούμε τους δύο αυτούς παράγοντες μαζί, βλέπουμε την εξάλειψη των όγκων σε όλο το σώμα”, δήλωσε ο καθηγητής ογκολογίας του Stanford Ronald Levy, MD.

Διαφήμιση