Αρχική Επιστήμη Άρχισε το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Άρχισε το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

0
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ

Δεκάδες φοιτητές, καθηγητές, Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί  συμμετέχουν στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο έχει ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, από την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών και του δικτύου 4G, μέχρι τα μικροκύματα και την αστροφυσική υψηλών ενεργειών και από την πυρηνική φυσική, μέχρι τη μετεωρολογία και την κλιματολογία.

Το θέμα του συνεδρίου είναι “Η φυσική συναντά την κοινωνία” – ανακαλύψεις, επιτεύγματα, προοπτική για τη φυσική του 21ου αιώνα και στόχος του είναι να χτιστούν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στον επιστημονικό χώρο, την εκπαίδευση, την κοινωνία και τον πολίτη. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 30 συνεδρίες, ενώ στη διοργάνωση μετέχουν 50 προσκεκλημένοι ομιλητές, 200 συγγραφείς και 1.000 σύνεδροι. Ειδικό αφιέρωμα θα παρουσιαστεί για τον Βρετανό Φυσικό Στήβεν Χόκινγκ, με αφορμή τον θάνατό του.

Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο θεωρείται εκείνη των δύο Eυρωπαίων αστροναυτών. Ο Γάλλος Jean-Jacques Favier, θα παρουσιάσει την έρευνα που πραγματοποιείται στο διάστημα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και τις επιπτώσεις της για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής πάνω στη Γη. Ο Σουηδός Christer Fuglesang, θα μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες του από τη ζωή στο διάστημα, τις δύο διαστημικές πτήσεις που έχει πραγματοποιήσει και τους πέντε διαστημικούς περιπάτους για τους οποίους κατέχει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Οι θεματικές ενότητες είναι πάρα πολλές και ελπίζω ότι εκτός από τις ειδικές, που είναι για πολύ ειδικό κοινό, θα συμμετέχουν πολλοί Θεσσαλονικείς, από τα μικρά παιδιά μέχρι τα μεγαλύτερα“, ανέφερε, στη  Συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Στράτος Θεοδοσίου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντοπρόεδρος της ΕΕΦ Παναγιώτης Φιλντίσης, τόνισε, ότι εξήντα μαθητές θα παρουσιάσουν εργασίες για το πώς αντιλαμβάνονται τις επιστημονικές δραστηριότητες. “Στο συνέδριο εκπροσωπείται η κοινωνία. Φέρνουμε, λοιπόν, κοντά στην κοινωνία τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα και το πώς έχουν επιδράσει στην τεχνολογία“, πρόσθεσε.

Μιλώντας για το θεατρικό δρώμενο, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του συνεδρίου, η σκηνοθέτης του, Μαρία Τσαρούχα, έκανε λόγο για μια συνύπαρξη τέχνης και επιστήμης και για μια προσπάθεια να μυηθεί ο κόσμος σε έναν νέο τρόπο σκέψης, όπου η επιστήμη και τα γνωστικά πεδία συνδέονται μεταξύ τους και με τον άνθρωπο. Στο δρώμενο αυτό συμμετέχει και ο παρολυμπιονίκης Νίκος Καπλάνης.

  • Το ecozen.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Συνεδρίου.
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here