Αρχική Καταστροφές Η αψίδα στον παγετώνα Περίτο Μορένο κατέρρευσε στην Παταγονία (video)

Η αψίδα στον παγετώνα Περίτο Μορένο κατέρρευσε στην Παταγονία (video)

0
ice
Διαφήμιση

Τμήμα του γνωστού παγόβουνου στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares στην Αργεντινή κατέρρευσε για μια ακόμη φορά.. ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας… Η καμάρα σχηματίζεται από μια φυσική διαδικασία και καταρρέει κάθε δύο έως τέσσερα χρόνια, προτού να αναγεννηθεί προοδευτικά!

Φέτος, χιλιάδες τουρίστες ταξίδεψαν στο Περίτο Μορένο για να παρακολουθήσουν το θέαμα. Ο παγετώνας Περίτο Μορένο είναι μια σπάνια αναπτυσσόμενη μορφή πάγου. Σχεδόν όλοι οι παγετώνες σε όλο τον κόσμο υποχωρούν ή έχουν εξαφανιστεί εντελώς, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

unnamed (1)

Καθώς ο παγετώνας Περίτο Μορένο μεγαλώνει, η άκρη του κόβει μέρος της λίμνης Αρχεντίνο. Ως αποτέλεσμα, ο παγετώνας δημιουργεί ένα φράγμα και πίεση στη λίμνη.

Η πίεση του νερού δημιουργεί μια σήραγγα κάτω από τον πάγο, δημιουργώντας ένα τόξο πάγου μέσω του οποίου μπορεί να ρέει το νερό. Στη συνέχεια, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η γέφυρα πάγου καταρρέει και η διαδικασία ξαναρχίζει.

unnamed

Υπάρχουν 47 μεγάλοι παγετώνες που τροφοδοτούνται από το νότιο παταγονικό πεδίο πάγου στις Άνδεις, με 200 μικρότερες. Το προστατευόμενο από την UNESCO Περίτο Μορένο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Αργεντινής. πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν για να πάρουν μια φωτογραφία ενός από τα μπλε παγόβουνα που έχουν “σκαλισθεί” από τον παγετώνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πιθανότατα το σκηνικό θα επαναληφθεί κάποια στιγμή μεταξύ του 2020 και του 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=swM1rKTqLAY

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαφήμιση