Αρχική Επιχειρείν Ανανεώνει το γηρασμένος στόλο οχημάτων με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ο ΟΑΣΑ

Ανανεώνει το γηρασμένος στόλο οχημάτων με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ο ΟΑΣΑ

0
Ο Τ. ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Διαφήμιση

Την ανανέωση του γηρασμένου στόλου οχημάτων με νέα και μάλιστα προωθημένης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, επιδιώκει ο ΟΑΣΑ ο οποίος ξεκίνησε να διεκδικεί επιδοτήσεις από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ήδη –σε πρώτη φάση – εξασφάλισε 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και δρομολογεί την προμήθεια 92 οχημάτων, από τα οποία τα 12 θα είναι ηλεκτρικά που φιλοδοξεί να κυκλοφορούν για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας μέσα στο 2018.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης στο συνέδριο ECOMOBILITY, ο οποίος σημείωσε ότι έχει προτείνει για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 40 αρθρωτών τρόλεϊ και 360 λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας».

«Ασφαλώς οι δράσεις μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα δεν σταματούν εδώ, ανάφερε σε άλλο σημείο ο Τ. Ταστάνης και ανακοίνωσε:

Τη  δημιουργία 300 νέων ποδηλατοστασίων.

Τη δρομολόγηση λειτουργίας ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Προληπτικής Διάγνωσης, Τεχνικής Ικανότητας και Διαχειριστικής Επάρκειας των Οχημάτων Στόλου ΟΑΣΑ, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και επέκταση βιώσιμων και οικολογικών αστικών μεταφορών, με παράλληλη προώθηση στρατηγικών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Την ανάπτυξη κατάλληλου συστήματος για τη μέτρηση των ατμοσφαιρικών ρύπων, βάσει μετρήσεων πολλών σημείων.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στα τρόλεϊ για τη μέτρηση των ατμοσφαιρικών ρύπων στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, καθώς και η ανάπτυξη λογισμικού για την καταγραφή και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων.

Η υλοποίηση της δράσης αυτής θα επιτρέψει τον εντοπισμό των βεβαρυμένων από άποψη ατμοσφαιρικών ρύπων περιοχών στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο σχεδιασμός στοχευμένων παρεμβάσεων από τους αρμόδιους φορείς».

Διαφήμιση