Αρχική Επιχειρείν Συνεργασία Schneider Electric με Πρωτοβουλία «Βιώσιμη Ενέργεια για Όλους» για τη Βιώσιμη...

Συνεργασία Schneider Electric με Πρωτοβουλία «Βιώσιμη Ενέργεια για Όλους» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

0
Schneider Electric
Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, μέσα από τη συνεργασία, η εταιρεία στοχεύει να επιταχυνθεί η πρόοδος προς την επίτευξη του 7ου στόχου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την ενέργεια.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θεσπίσει ένα σύνολο 17 στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για να υλοποιηθούν έως το 2030 καλύπτοντας θέματα όπως η εξάλειψη της φτώχειας, η προστασία του πλανήτη, η εξασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο.

Ο 7ος στόχος αποσκοπεί «στην εξασφάλιση πρόσβασης σε προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους» που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εκπαίδευση των παιδιών, την ποιότητα ζωής, την οικονομική ανάπτυξη και τα αποτελεσματικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Ενώ 1 δισεκατομμύριο κάτοικοι εξακολουθούν να βασίζονται σε επικίνδυνες ή «βρώμικες» μορφές ενέργειας μέχρι το 2030, βάσει των σημερινών υπολογισμών, ο 7ος Στόχος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη στοχεύει στο κλείσιμο αυτού το κενού με την καθολική πρόσβαση στην ενέργεια τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη διασφάλιση της ευρείας χρήσης των ΑΠΕ στο παγκόσμιο ενεργειακό μίγμα.

Η Schneider Electric έχει ήδη αναθέσει σε στελέχη της να κατευθύνουν κάθε ένα από τα τέσσερα προγράμματα και για να υποστηριχθεί αυτό το έργο, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στα εργαλεία της Πρωτοβουλίας ‘Βιώσιμη Ενέργεια για Όλους’ όπως τους χάρτες θερμότητας – ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στην αποτελεσματική κατανομή των πόρων για να επιτευχθεί το μέγιστο αντίκτυπο σε όλο το φάσμα της ενεργειακής πρόσβασης, της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι χάρτες αποτυπώνουν την πρόοδο σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στην αειφόρο ενέργεια βάση δεδομένων που συλλέγονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 80 δεικτών (πχ. τύπος ενέργειας που χρησιμοποιείται, η ποιότητα ηλεκτρικών δικτύων, πάροχοι ενέργειας κλπ.).

Η τετραετής συνεργασία υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2018 κατά τη διάρκεια του World Economic Forum στο Ντάβος, μεταξύ της Rachel Kyte, CEO και ειδική εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ενέργεια και του Jean-Pascal Tricoire, Προέδρου και CEO της Schneider Electric.

Διαφήμιση