Αρχική Ευζωία Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – Ε.Ε.Α. για την τουριστική αναβάθμιση του κέντρου...

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – Ε.Ε.Α. για την τουριστική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

0
kaminis (1)
Διαφήμιση

Συνάντηση συνεργασίας με θέμα την αναβάθμιση της πόλης ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου αλλά και για τη λύση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και τουρίστες επισκέπτες του κέντρου, είχαν, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ε.Ε.Α.).

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης και στο τέλος ο κ. Καμίνης όρισε την Αντιδήμαρχο Εμπορίου, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, κα Νέλλη Παπαχελά, ως υπεύθυνη σύνδεσμο των δύο πλευρών με στόχο την προώθηση ενός προγράμματος αναβάθμισης του κέντρου.

Το Ε.Ε.Α.  κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα, το οποίο και περιείχε τις προτάσεις του:

kaminis

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου αλλά και της γενικότερης αυξητικής πορείας του τουριστικού ρεύματος προς την πόλη της Αθήνας και με τη σκέψη και στόχο για περαιτέρω οικονομική και πολιτιστική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και κυρίως της τουριστικής περιοχής εισηγούμαστε τα ακόλουθα :

·            Τη δημιουργία ενός ανοιχτού κέντρου εμπορίου (τουριστικού) με κοινές συνέργειες των επιχειρηματιών και κατοίκων ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο ανοιχτό κέντρο εμπορίου που μπορούμε αμέσως μετά να μεταλαμπαδεύσουμε και σε άλλες περιοχές τόσο του δήμου της Αθήνας όσο και σε άλλους δήμους της Αττικής.

·            Την οριοθέτηση της συγκεκριμένης περιοχής που να ξεκινάει από τις στήλες του Ολυμπίου Διός – Φιλελλήνων – Ερμού  – Πλατεία Αγίων Ασωμάτων – Διονυσίου Αρεοπαγίτου  – Αποστόλου Παύλου , όπως την οριοθετεί και το προεδρικό διάταγμα Πλάκας.

·            Σήμανση με καλαίσθητες επιγραφές που θα καλωσορίζουν τον επισκέπτη και τουρίστα της συγκεκριμένης περιοχής και δημιουργία ενός brand name της περιοχής που μπορούμε να το διαφημίσουμε σ΄ όλους τους τουριστικούς χάρτες και σε όλα τα τουριστικά έντυπα ει δυνατόν σε παγκόσμιο επίπεδο.

·            Δημιουργία τριών καλαίσθητων περιπτέρων – Info kiosks σε τρία συγκεκριμένα σημεία αναφοράς της περιοχής όπως πλατεία Μοναστηρακίου , πλατεία Συντάγματος και πλατεία Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα. Στελέχωση των περιπτέρων και με έμψυχο αλλά και με υλικοτεχνική υποδομή (pc, φωτοτυπικά μηχανήματα) από όπου θα δίνεται πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους τόσο για πολιτιστικά μνημεία της περιοχής όσο και για την εν γένει τουριστική αγορά και όχι μόνο.

·            Ελεύθερο wifi με συνεργασία μιας εκ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ούτως ώστε ο επισκέπτης της περιοχής να έχει πρόσβαση στην υπό διαμόρφωση διαδικτυακή πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί γι αυτόν το σκοπό.

·            Στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί ανά χρονικά διαστήματα εντός του έτους να γίνονται δράσεις (events , happenings) σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους όπως π.χ. ένα τρενάκι που ήδη κυκλοφορεί και σε συνεργασία με τη χορωδία του δήμου της Αθήνας να ερμηνεύουν τραγούδια της παλιάς Αθήνας και καντάδες της εποχής.

Κύριε Δήμαρχε,

Για να υλοποιηθούν όλα αυτά και πολλά άλλα πρωτίστως χρειάζεται η βούλησή σας και η συνεργασία και με εμάς και με τους φορείς της περιοχής και φυσικά για να υλοποιηθούν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει και συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς , όπως π.χ. προστασίας του πολίτη και υπουργείου πολιτισμού για την εμπέδωση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή όπως και την ανάδειξη των πολιτισμικών μνημείων της συγκεκριμένης περιοχής.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, συνοδευόμενος από τους δύο Αντιπρόεδρους κ.κ. Νίκο Γρέντζελο και Νίκο Κογιουμτσή καθώς και από τον Οικονομικό Επόπτη του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτη Παντελή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταστημάτων Πλάκας κ. Λάρας Θόδωρος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Μοναστηρακίου κ. Νίκος Σεφεριάδης.

Διαφήμιση