Αρχική Διάστημα Ετοιμάζεται να στείλει…υποβρύχιο στον Τιτάνα η NASA!

Ετοιμάζεται να στείλει…υποβρύχιο στον Τιτάνα η NASA!

0
TITAN (4)
Διαφήμιση

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έχουν κατασκευάσει ένα αντίγραφο των ωκεανών του Τιτάνα για να δοκιμάσουν ένα υποβρύχιο της NASA για ενδεχόμενη αποστολή στην μεγαλύτερη σελήνη του Κρόνου!

Οι επιστήμονες αντιγράφουν τις συνθήκες των ωκεανών, συμπεριλαμβανομένων των θερμοκρασιών -300 βαθμών Φαρενάιτ που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα οποία έχουν αναλύσει, οι ωκεανοί και οι λίμνες στην επιφάνεια του Τιτάνα περιέχουν υγρούς υδρογονάνθρακες (μεθανίου και αιθανίου) και όχι νερό στην υγρή μορφή του.

Είναι σε θέση να αναπαράγουν την ατμόσφαιρα που προβλέπεται να υπάρχει στον πλανήτη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από χιόνι και βροχή αιθάνιου και μεθάνιου.

TITAN (2)

Το χαρακτηριστικό αυτό τραβάει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι καταγράφουν ομοιότητες σμε τη Γη στις λίμνες, στα ποτάμια και στα σύννεφα του Τιτάνα.

Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν θάλαμο ικανό να συγκρατεί το υγρό μίγμα μεθανίου-αιθανίου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να δοκιμάσουν τις επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο περιβάλλον σε ένα υποβρύχιο της NASA, η ομάδα προσέθεσε έναν κυλινδρικό θερμοσίφωνα δύο ιντσών που παράγει περίπου την ισοδύναμη θερμότητα σε ένα υποβρύχιο.

TITAN (3)

Όταν ένα μηχάνημα που τροφοδοτείται με θερμότητα τοποθετείται σε αυτές τις συνθήκες, αρχίζουν να σχηματίζονται φυσαλίδες αζώτου.

Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για το πώς αυτές οι φυσαλίδες αζώτου θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του υποβρυχίου.

Η ομάδα δυσκολεύτηκε να τεκμηριώσει το πείραμά της λόγω των ακραίων συνθηκών…Έτσι δημιούργησαν μια συσκευή που, κάτω από 60 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα πίεσης, ενσωμάτωνε ένα βοροσκόπιο και κάμερα για την καταγραφή εικόνων της εχθρικής θάλασσας.

TITAN (4)

Η ομάδα κατόρθωσε να καταγράψει τα πλάνα της βροχής και του χιονιού μεθανίου και αιθανίου μέσα στο θάλαμο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι το μεθάνιο και το αιθάνιο παγώνουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες κάτω από τις συνθήκες του Τιτάνα από το αναμενόμενο.

Διαφήμιση