Αρχική Επιχειρείν Energean Oil & Gas: Χρηματοδότηση 180 εκατ. δολ για νέες επενδύσεις στον...

Energean Oil & Gas: Χρηματοδότηση 180 εκατ. δολ για νέες επενδύσεις στον Πρίνο

0
Συγκρότημα Πρίνου, Κόλπος Καβάλας
Διαφήμιση

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης που βασίζεται στα διαπιστωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων, συνολικού ύψους 180 εκατ. δολαρίων, υπέγραψε η Energean Oil & Gas με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD, την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης  Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα), την Τράπεζα Εξαγωγών – Εισαγωγών της Ρουμανίας EximBank SA καθώς και την Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania S.A

Η χρηματοδότηση, διαχειριστής στην οποία ήταν η HSBC, αποτελεί επέκταση της ισχύουσας σύμβασης ύψους 75 εκατ. δολαρίων που υπεγράφη με την EBRD στις 19 Μαϊου 2016 και αφορά την συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος της Energean στον Πρίνο.

Η νέα σύμβαση θα χρηματοδοτήσει καταρχήν την εν εξελίξει ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον» με τη συνδρομή της εταιρείας GSP Offshore SRL, η οποία έχει αναλάβει το έργο.

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον», αποτελεί μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος στην Λεκάνη του Πρίνου, το οποίο περιλαμβάνει ως το 2021 την πραγματοποίηση έως και 25 ακόμη γεωτρήσεων καθώς και την κατασκευή δύο νέων εξεδρών για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean δήλωσε μεταξύ άλλων: «..Η συμφωνία υποστηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του ομίλου στην Ανατολική Μακεδονία, στη ΒΑ. Ελλάδα.

Δεσμευόμαστε για την αύξηση των επενδύσεών μας στην Λεκάνη του Πρίνου, όπου ήδη έχουμε ένα ισχυρό ιστορικό παραγωγής και, επιπλέον, επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη του κοιτάσματος «Έψιλον», το οποίο αποτελεί τμήμα της Παραχώρησης του Πρίνου.

Δεσμευόμαστε, επίσης, για την εκτέλεση του αναπτυξιακού προγράμματος με κύριο γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια εργαζομένων και εγκαταστάσεων και τον απόλυτο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον καθώς και την τουριστική και την αλιευτική δραστηριότητα, όπως επιτάσσει η 36χρονη παράδοση της μοναδικής παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Αναμένουμε δε από το ελληνικό Δημόσιο την έγκαιρη χορήγηση όλων των απαιτούμενων αδειών, προκειμένου το μεγάλο αυτό πρόγραμμα να προχωρήσει απρόσκοπτα και να διασφαλισθεί η συνέχιση της δραστηριότητας, της απασχόλησης και των ωφελειών προς την τοπική και την εθνική οικονομία για πολλά χρόνια ακόμη.

Η συγκεκριμένη συμφωνία χρηματοδότησης είναι μία ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης την οποία τρέφει προς τον όμιλο της Energean το διεθνές τραπεζικό σύστημα καθώς και της πεποίθησης για την ικανότητα της Energean να αυξάνει σταθερά την αξία για τους μετόχους της.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται από την συμφωνία αγοράς της παραγωγής του Πρίνου από την BP, αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του ομίλου της Energean στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος περιλαμβάνει την ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς στην θάλασσα του Ισραήλ, καθώς και τις αναπτυξιακές και ερευνητικές δραστηριότητες στο Ισραήλ, τη Δυτική Ελλάδα και την Αδριατική.

Η Energean Oil & Gas επιτελεί σημαντική πρόοδο σε όλα τα μέτωπα και κινείται στην κατεύθυνση υλοποίησης του στόχου της να αποτελέσει την ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

Διαφήμιση