Αρχική Διάστημα Βρέθηκαν δύο κατοικήσιμοι εξωπλανήτες

Βρέθηκαν δύο κατοικήσιμοι εξωπλανήτες

0
Διαφήμιση

Μάλλον βρέθηκε το νέο μας σπίτι και για την ακρίβεια δεν είναι ένα αλλά δύο… Ο λόγος για δύο εξωπλανήτες του άστρου Trappist-1 που οι επιστήμονες εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό να είναι φιλόξενοι για ζωή.

Το εν λόγω άστρο, ένας αχνός ερυθρός νάνος σε απόσταση 39 ετών φωτός, ανακαλύφθηκε πέρυσι ότι διαθέτει επτά πλανήτες που όλοι έχουν περίπου το μέγεθος της Γης. Το γεγονός έχει δημιουργήσει έκτοτε μεγάλο ενδιαφέρον στην επιστημονική κοινότητα, καθώς είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν τόσοι «γήινοι» πλανήτες γύρω από το ίδιο άστρο.

Η νέα μελέτη εκτιμά -με βάση μαθηματικούς υπολογισμούς – ότι οι πλανήτες Trappist-1 d και e είναι οι πιθανότεροι να είναι κατοικήσιμοι λόγω των ήπιων θερμοκρασιών τους και γενικότερα των πιο ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών τους.

Έξι από τους επτά πλανήτες έχουν πιθανώς νερό με μορφή υγρή ή πάγου. Ο d είναι πιθανό να είναι ένας υδάτινος κόσμος, καλυπτόμενος όλος από έναν παγκόσμιο ωκεανό, με θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου. O e είναι πιο κρύος, με πιθανές θερμοκρασίες όπως της Ανταρκτικής.

Ο c είναι ο πιθανότερος να έχει στερεά βραχώδη επιφάνεια, αλλά πολύ λίγο έως καθόλου νερό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμοί για αιολικά και φωτοβολταϊκά ισχύος 2.600 μεγαβάτ έως το 2020
Επόμενο άρθροΠληθυσμός σπάνιου είδους ψαριών εντοπίστηκε στην Τασμανία – Βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ