Αρχική Ειδήσεις Στα 4,4 Ρίχτερ ο σεισμός κοντά στην Σταμάτα Αττικής

Στα 4,4 Ρίχτερ ο σεισμός κοντά στην Σταμάτα Αττικής

0
DTnBLgoX0AEeE b
Διαφήμιση

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αττική λίγο πριν τις 22.30. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό η δόνηση ήταν 4,5 Ρίχτερ.

Στην πρώτη μέτρηση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε αναφέρει ότι η δόνηση ήταν 4,2 Ρίχτερ. Η δόνηση καταγράφηκε στις 22.24. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Για δόνηση στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που ήταν καθησυχαστικός.

Δεν υπήρξε καμία κλήση για ζημιές, σύμφωνα με Πυροσβεστική, αλλά και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε πως αποτελεί τη συνέχεια του σμήνους των σεισμών μικρής έντασης της 9ης Ιανουαρίου.

Σημείωσε εξάλλου ότι είναι μικρές οι τεκτονικές δομές της περιοχής για να δώσουν μεγάλο σεισμό, καθώς και ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σε νεότερες αναρτήσεις του, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι είναι φυσιολογική η σεισμική ακολουθία μέχρι τώρα, καθώς και ότι θα συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα και τις επόμενες ημέρες, με μικρά μεγέθη σεισμών που δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Χουλιάρα προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής ερευντών του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών στην ΕΡΤ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο σειμός έγινε στην περιοχή του Μαραθώνα και ήταν 4,4 Ρίχτερ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η περιοχή δεν έχει δώσει ιστορικά μεγάλους σεισμούς.

Διαφήμιση