Αρχική Ειδήσεις Ριζότο με παντζάρι – Μια μοναδική συνταγή του Βασίλη Σπέρτου

Ριζότο με παντζάρι – Μια μοναδική συνταγή του Βασίλη Σπέρτου

0
Ριζότο
Διαφήμιση

Μια υπέροχη συνταγή με παντζάρια που θα σας καταπλήξει για τη νοστιμάδα της και θα την ξαναφτιάξετε όταν τη δοκιμάσετε μας δίνει ο γνωστός Chef Βασίλης Σπερτός.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 2ΚΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 500ΓΡ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ
  • 1,5 ΛΙΤΡΑ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
  • 2 ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ+ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΩΝ ΠΑΤΖΑΡΙΩΝ
  • 100ΓΡ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
  • 2ΚΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
  • ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
  • ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά συνεχώς.

Προσέχουμε να εξατμιστεί όλο το κρασί πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε τον ζωμό ώστε να μην είναι ξινό το ριζότο.

Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε το ζουμι απο τα πατζαρια και ανακατεύουμε.

Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente.

ριχνουμε κομμενα κυβους το πατζαρι μετα κατεβαζουμε απο την φωτια και

Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο μας.

Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λιγό νερό ακόμα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ”ξεκουραστεί”.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ…ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

CEF

SaveSave

Διαφήμιση