Αρχική Περιβάλλον Προς Εθνική Περιβαλλοντική Ετικέτα η Τουρκία

Προς Εθνική Περιβαλλοντική Ετικέτα η Τουρκία

0
Energy label turkey
Διαφήμιση

Ειδική εκδήλωση καθιέρωσης Εθνικής Περιβαλλοντικής Ετικέτας στην Τουρκία έγινε πρόσφατα στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας που παρακολούθησε την εκδήλωση, παρουσιάστηκε εκεί το νέο πρόγραμμα έκδοσης ειδικής περιβαλλοντικής πιστοποίησης και ετικέτας για κάθε προϊόν που πληροί προδιαγραφές για να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Τουρκίας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση καθιέρωσης της περιβαλλοντικής ετικέτας λαμβάνεται στην προσπάθεια εναρμόνισης της περιβαλλοντικής πολιτικής της Τουρκίας με το κοινοτικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς ζητήματα περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Στην εκδήλωση, στην Άγκυρα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης της Τουρκίας ανέφεραν την πρόθεση της χώρας να ευθυγραμμιστεί με το κοινοτικό περιβαλλοντικό δίκαιο, ενώ εξήγησαν ότι η περιβαλλοντική ετικέτα αφορά όλη τη διαδικασία παραγωγής, αρχής γενομένης από τον διαγωνισμό κατακύρωσης προμηθειών πρώτων υλών προκειμένου να παραχθεί το προϊόν μέχρι και την τοποθέτησή του στα καταστήματα.

Επιπλέον, στην ανωτέρω εκδήλωση παρουσίασαν τα προϊόντα τους αντιπρόσωποι από διάφορες επιχειρήσεις, προερχόμενοι από τους τομείς των κεραμικών, των ειδών οικιακής χρήσης και της κλωστοϋφαντουργίας.

Πρόκειται για τις πρώτες επιχειρήσεις στις οποίες θα δοθεί το λογότυπο
περιβαλλοντικής πιστοποίησης, προκειμένου να το τοποθετήσουν στα προϊόντα τους.

Διαφήμιση