Αρχική Περιβάλλον Μείωση των εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Μείωση των εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων στην Ευρώπη

0
Διαφήμιση

Κατά 1,2% μειώθηκαν το 2016 οι εκπομπές CO2 των αυτοκίνητων στην, ενώ το 2017 οι τάσεις της αγοράς δημιούργησαν πρόσθετες προκλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού, πάντως, δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία της απότομης πτώσης των πωλήσεων στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα και την αντικατάστασή τους με μικρούς βενζινοκινητήρες.

Το 2017, μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, το μερίδιο αγοράς των πετρελαιοκινητήρων μειώθηκε από 50,2% σε 45,7% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να ανεβαίνει συνεχώς.

«Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής των εκπομπών ρύπων πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η στροφή προς τους βενζινοκινητήρες με υψηλότερες τιμές εκπομπών CO2 θα δημιουργήσει πρόσθετες προκλήσεις για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων μείωσης του CO2», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, Έρικ Τζόναρτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με εναλλακτικό τρόπο αποτελούν το 5,6% της αγοράς, ενώ τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αντιστοιχούν στο 1,4% του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη στο πρώτο εννεάμηνο του 2017.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι
Επόμενο άρθροΈληξε ο συναγερμός για τσουνάμι σε ΗΠΑ -Καναδά