Αρχική Καταστροφές Κομισιόν: Προθεσμία 10 ημερών σε εννέα χώρες για μέτρα βελτίωσης του αέρα

Κομισιόν: Προθεσμία 10 ημερών σε εννέα χώρες για μέτρα βελτίωσης του αέρα

0
Διαφήμιση

Προθεσμία 10 ημερών έδωσε η Κομισιόν στα «κακά παιδιά» της Ε.Ε. προκειμένου να παρουσιάσουν μέτρα βελτίωσης της ποιότητας του αέρα, για να αποφύγουν το εδώλιο.

Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση των εννιά χωρών που εγκαλούνται ότι ξεπερνούν τα όρια, με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Καρμένου Βέλα.

Ο Επίτροπος έδωσε μια προθεσμία στα κράτη-μέλη ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να συμπληρώσουν τους φακέλους τους, ώστε να αποφύγουν την προσαγωγή ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ, εξήγησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

Η ρύπανση του αέρα θεωρείται υπεύθυνη για 400.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ, χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που πλήττονται από αναπνευστικές και καρδιοαγγειακές ασθένειες. Η Κομισιόν εκτιμά ότι αυτό στοιχίζει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ τον χρόνο στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι εννιά χώρες που εγκαλούνται ότι ξεπερνούν συστηματικά τα όρια στα μικρά σωματίδια(PM10) και το διοξείδιο του αζώτου(NO2) είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σλοβακία.

Διαφήμιση