Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Πλουμιστός προτείνει μια σούπα βελουτέ από κίτρινη κολοκύθα με πολλά θρεπτικά συστατικά και τέλεια γεύση που θα σας συναρπάσει!
Υλικά
1 Κολοκύθα κίτρινη μέτρια
1 Κρεμμύδι μεγάλο
1 Πράσο
2 Καρότα
2 Πατάτες
Σέλινο
1 κουπα Ελαιόλαδο
1 κγ Τζιντζερ
Αλάτι
Πιπέρι
Γιαούρτι
Κρασί
Κρουτόν
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τα σπόρια.
Έπειτα κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το τζίντζερ.
Σε μια κατσαρολα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα υλικά μας τα οποία σοτάρουμε για 10-15 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το τζίντζερ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε για 40 λεπτά και μετά αλέθουμε την σούπα με το multi.
Αν μας φανεί πολύ «δεμένη» προσθέτουμε λίγο νερό και βάζουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Για το σερβίρισμα προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και κρουτόν
Για σπιτικά κρουτόν παίρνουμε ψωμί του τοστ, αφαιρούμε την κόρα και το κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Σοτάρουμε με λίγο λάδι προσθέτοντας και λίγο σκορδο. Τα αφήνουμε έως ότου ν’ αποκτήσουν μία τραγανή υφή.