Αρχική Καταστροφές Η κλιματική αλλαγή προ των πυλών; Χιόνι στη Σαχάρα, στην «κατάψυξη» οι...

Η κλιματική αλλαγή προ των πυλών; Χιόνι στη Σαχάρα, στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ, «φλέγεται» η Αυστραλία! (VIDEO)

0
1113720 PAY Rare snow in the Sahara Desert 1
Διαφήμιση

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στον πλανήτη μας τις τελευταίες μέρες. Χιόνι έπεσε στη Σαχάρα, οι ΗΠΑ βιώνουν έντονη βαρυχειμωνιά με το θερμόμετρο να φτάνει  στους -38 βαθμούς Κελσίου και η Αυστραλία ζει τις πιο ζεστές ημέρες στην ιστορία της.

Σύμφωνα  με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου η πόλη Αίν Σέφρα στην Αλγερία, που χαρακτηρίζεται ως «η πύλη της ερήμου Σαχάρα», καλύφθηκε με χιόνι που έφτασε τα 40 εκατοστά. Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 37 χρόνια που στη συγκεκριμένη πόλη παρατηρείται χιονόπτωση. Η προηγούμενη φορά ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια -μέσα Δεκεμβρίου του 2016- οπότε και είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στην περιοχή. Η πρώτη φορά που είχε καταγραφεί χιονόπτωση στην περιοχή, ήταν το 1979.

Έντονη χειμερινή καταιγίδα έπληξε πριν από λίγες μέρες τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ντύνοντας στα λευκά, για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, την πρωτεύουσα της Φλόριντα Ταλαχάσι. Το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων.

ipa1050118

Αντίθετα, η Αυστραλία βιώνει τις πιο ζεστές ημέρες στην ιστορία της. Το θερμόμετρο στο Σίδνεϊ έφτασε στους 47.3 βαθμούς Κελσίου, την πιο υψηλή θερμοκρασία εδώ και 79 χρόνια.

C4WYjOZVcAA 3alΗ θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή, που η άσφαλτος σε κάποιους δρόμους… λιώνει! Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη σε λεωφόρο κοντά στη Μελβούρνη, όπου λόγω της ζέστης ο δρόμος έγινε μαλακός και… κολλούσε, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες έχουν επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή και θα πρέπει να αναμένονται ακόμη πιο ακραίες καιρικές συνθήκες!

Χιόνι πάνω από τους λόφους στη Σαχάρα [VIDEO]

Διαφήμιση