Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Επανεκκίνηση φωτοβολταϊκού έργου στην Κοζάνη

Επανεκκίνηση φωτοβολταϊκού έργου στην Κοζάνη

0

Προς επανενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track οδεύει το επενδυτικό σχέδιο για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης. Στη συμφωνία κατέληξαν ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ηλίας Αθανασίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλία Μοναχολιά.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει εξασφαλίσει την πλήρη αδειοδότηση και θα το κατασκευάσει σε χώρο που παραχωρεί η ΔΕΗ, στην περιοχή παλαιών ορυχείων της Κοζάνης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει άμεσα στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Στη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθεί προσωπικό από την περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 180,000,000 ευρώ. Κύριος του έργου είναι η εταιρεία ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ 1, 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Οι δύο εταιρείες συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών σχημάτων για επενδύσεις στην Ελλάδα στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here