Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς: 315 εκατ. στον αγροτικό τομέα για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς: 315 εκατ. στον αγροτικό τομέα για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

0
Διαφήμιση

Για χορηγία 315 εκατ. δολαρίων στον τομέα της έρευνας στον αγροτικό τομέα προκειμένου να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τους φτωχότερους γεωργούς, ιδίως στην Αφρική, να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, δεσμεύτηκε το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς.

Μεταξύ 2018 – 2020 θα επενδυθούν 300 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για τις ποικιλίες ρυζιού, αραβόσιτου και καρότων που είναι ανθεκτικές στις ξηρασίες, και την υψηλή θερμοκρασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε το ίδρυμα στη δημοσιότητα από το Παρίσι, με την ευκαιρία της συνόδου One Planet Summit.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να βρεθεί μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση ασθενειών που πλήττουν τη μανιόκα και τις πατάτες και να αναπτυχθούν τεχνικές για τη διαχείριση του εδάφους, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση και την ευφορία του.

Σε συνεργασία με τα γαλλικά ιδρύματα BNP Paribas και Agropolis, που εδρεύει στο Μονπελιέ, το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε την έναρξη ενός ξεχωριστού προγράμματος, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα δοθούν σε 600 Αφρικανούς και Ευρωπαίους ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην Αφρική και την κλιματική αλλαγή.

Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι στην υποσαχάρια Αφρική και τη νότια Ασία, εξαρτώνται από τη γεωργία για να επιβιώσουν και αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα να διατηρήσουν την παραγωγή τους σε ικανοποιητικό επίπεδο, κυρίως λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εξήγησε το ίδρυμα.

Επικαλούμενος αμερικανικές επιστημονικές μελέτες ο Νικ Όστιν, ο επικεφαλής της ομάδας «αγροτικής ανάπτυξης» του ιδρύματος, είπε ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής η συγκομιδή σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να μειωθεί κατά 23% μέχρι το 2050. Ειδικά για την Αφρική, η παραγωγή αραβόσιτου μπορεί να μειωθεί από 20 έως και 50% στο διάστημα αυτό.

Διαβάστε επίσης:  Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 5 αιώνων απειλεί την Ευρώπη
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜακρόν: Χάνουμε τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
Επόμενο άρθροΤεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος: 40 Χρόνια Περιβαλλοντικής Δέσμευσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ