Αρχική Επιστήμη Απίστευτο: Επιβεβαιώθηκε η σχέση ομοφυλοφιλίας και…βιολογικής προδιάθεσης!

Απίστευτο: Επιβεβαιώθηκε η σχέση ομοφυλοφιλίας και…βιολογικής προδιάθεσης!

0
Διαφήμιση

Πρωτοποριακή έρευνα οδήγησε μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Brock να επιβεβαιώσει περαιτέρω ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ανδρών είναι πιθανό να προσδιοριστεί στη μήτρα και μάλιστα ως ποσοστό να αυξηθεί ιδιαίτερα εξαιτίας των πρωτότοκων γεννήσεων!

Στην πρώτη εργαστηριακή μελέτη μητέρων ομοφυλόφιλων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν – ύστερα από έρευνα που ολοκληρώθηκε μετά από δύο δεκαετίες στατιστικών δεδομένων – πως εξετάζοντας το «φαινόμενο του παλαιότερου αδελφού», δείχνει ότι τα μεγαλύτερα βιολογικά αδέλφια (αλλά όχι και οι μεγαλύτερες αδελφές) αυξάνουν τις πιθανότητες ομοφυλοφιλίας σε μεταγενέστερα γεννηθέντα αρσενικά!

omofilofiloi (2).jpg

Ο κ. Tony Bogaert, επικεφαλής ερευνητής στο πρόγραμμα, δήλωσε ότι η νέα μελέτη έχει παράξει μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα στην έρευνα σεξουαλικού προσανατολισμού των ανδρών τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια. Η ομάδα περιελάμβανε ερευνητές από το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

“Οι συνέπειες αυτής της μελέτης, ειδικά εάν και όταν αναπαράγεται από μια ανεξάρτητη ομάδα, είναι βαθιές”, δήλωσε ο Bogaert. “Μαζί με την βαθύτερη κατανόηση της ακριβούς προέλευσης του αποτελέσματος του παλαιότερου αδελφού, βοηθά στην εδραίωση της ιδέας ότι, τουλάχιστον στους άνδρες, υπάρχει ισχυρή βιολογική βάση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

omofilofiloi (3).jpg

“Αυτή είναι η αποκορύφωση πάνω από 20 χρόνια έρευνας, όπου αρχίσαμε να εξετάζουμε τον παλαιότερο αδελφό ή την αδελφική γενεά. Η παρούσα μελέτη προσθέτει στην αυξανόμενη επιστημονική συναίνεση ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, αλλά μάλλον μια έμφυτη προδιάθεση. “

Ο Bogaert, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, δήλωσε ότι η μελέτη είναι πρωτοποριακή για δύο τουλάχιστον βασικούς λόγους:

Υποστηρίζει το συμπέρασμα, που προτείνεται από προηγούμενες μελέτες, ότι μόνο τα γονίδια δεν εξαντλούν πλήρως την ομοφυλοφιλία.

Υποδεικνύει ότι οι ανοσολογικοί παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μαζί με γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες ως πιθανές βιολογικές επιδράσεις στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

omofilofiloi (4).jpg

Ο Bogaert από τον Brock ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής της Επιστήμης της Υγείας Adam MacNeil, ο διδακτορικός φοιτητής José Gabrie, ο διδάκτορας Ψυχολογίας Malvina Skorska (τώρα στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο) και ο Mark Hoffarth (τώρα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης).

Η ομάδα περιελάμβανε επίσης τον Chao Wang του Χάρβαρντ και τον Doug VanderLaan του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τον Ken Zucker και τον Ray Blanchard.

Ο Bogaert είπε ότι από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο του παλαιότερου αδελφού πριν από δύο δεκαετίες, πολλές μελέτες το έχουν αντιγράψει.

omofilofiloi (7).jpg

Αλλά όταν ένα ερευνητικό πρόγραμμα πριν από 10 χρόνια έδειξε έντονα ότι η επίδραση του παλαιότερου αδελφού στους άνδρες ήταν πιθανώς βιολογική προέλευσης, είδε την ανάγκη να εξετάσει τους προγεννητικούς παράγοντες και έθεσε ως στόχο τη δοκιμή της μεγάλης βιολογικής θεωρίας που εξηγεί αυτό το αποτέλεσμα μέσω μιας εργαστηριακής μελέτης.

Η ομάδα ψυχολόγων και ανοσολόγων εξέτασε 16 γυναίκες χωρίς γιους, 72 μητέρες με ετεροφυλόφιλους γιους, 31 μητέρες ομοφυλόφιλων γιοι χωρίς ηλικιωμένους αδελφούς, 23 μητέρες ομοφυλόφιλων γιων με μεγάλα αδέλφια και ομάδα ελέγχου 12 ανδρών.

omofilofiloi (5).jpg

Η αντιδραστικότητα των αντισωμάτων των γυναικών μετρήθηκε σε δύο πρωτεΐνες (PCDH11Y και δύο μορφές του NLGN4Y) που βρέθηκαν μόνο σε αρσενικά, και τα δύο εκφρασμένα στον εγκέφαλο του αρσενικού εμβρύου.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι οι μητέρες ομοφυλόφιλων γονιών, ειδικά εκείνων με μεγάλα αδέλφια, είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και στις δύο μορφές NLGN4Y από ότι τα δείγματα ελέγχου γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των μητέρων ετεροφυλόφιλων γιων.

«Φαίνεται ότι μερικές γυναίκες κατά την πρώτη εγκυμοσύνη τους άρχισαν να ανιχνεύουν αυτή την ξένη ουσία (πρωτεΐνη NLGN4Y) και άρχισαν να αναπτύσσουν ανοσοαπόκριση και αργότερα με άλλες εγκυμοσύνες άρρενες, το υψηλό τα επίπεδα αντισωμάτων που κατευθύνονται προς αυτήν την ουσία μπορεί να αλλάξουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου σε αυτά τα νεότερα γεννηθέντα αρσενικά», δήλωσε ο Bogaert.

omofilofiloi (6).jpg

Αυτό επιβεβαιώνει ότι το φαινόμενο του παλαιότερου αδελφού είναι πολύ πιθανό να έχει ανοσολογική προέλευση.
“Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανδρών”, δήλωσε ο Bogaert. “Μιλάει για τους μηχανισμούς ανάπτυξης σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Ωστόσο, ο ψυχολόγος προειδοποιεί ότι τα αποτελέσματα είναι μέτρια και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα γκέι αρσενικό παιδί είναι ακόμη μικρός – ακόμη και αν έχουν πολλαπλά αρσενικά αδέλφια.

“Η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών με μεγάλα αδέλφια εξακολουθούν να είναι ετεροφυλόφιλοι, αλλά η έρευνα λέει κάτι πολύ ευρύ για την ανάπτυξη του φύλου και του φύλου”.

Η μελέτη “Αρσενική ομοφυλοφιλία και μητρική ανοσολογική ευαισθησία στην πρωτεΐνη Y-Linked NLGN4Y” δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here