Αρχική Καταστροφές «Το Βερολίνο άλλαξε στάση για τη γλυφοσάτη ικανοποιώντας τα οικονομικά συμφέροντα»

«Το Βερολίνο άλλαξε στάση για τη γλυφοσάτη ικανοποιώντας τα οικονομικά συμφέροντα»

0
Διαφήμιση

Ευθείες βολές κατά της Γερμανίας για την καθοριστική θέση της Γερμανίας ως προς την μη απαγόρευση της γλυφοσάτης, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

 «Η μεταβατική κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να αλλάξει την στάση του Βερολίνου απέναντι στην χρήση της γλυφοσάτης από ουδέτερη σε θετική, ικανοποιώντας έτσι τις ανάγκες των οικονομικών συμφερόντων» δήλωσε ο Ευρωβουλευτής στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, μετά την έγκριση από τη μόνιμη Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων να συνεχίσει η κυκλοφορία της γλυφοσάτης στις ευρωπαϊκές καλλιέργειες για επιπλέον 5 χρόνια».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ.Κούλογλου, σημειώνεται πως «η γλυφοσάτη είναι το πιο διαδομένο ζιζανιοκτόνο του πλανήτη, και αποτελεί βασικό προϊόν της Monsanto, η οποία τελεί υπό εξαγορά από τη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer. H χρήση της έχει αποδειχθεί επιβλαβής τόσο για την ανθρώπινη υγεία καθώς σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου, όσο και για το περιβάλλον, διότι επηρεάζει την βιοποικιλότητα».

 «Εάν ακολουθήσουμε τα ίχνη του χρήματος θα δούμε ότι είναι πολλά τα λεφτά» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το χρήμα κερδίζει παρά τους κινδύνους που κρύβει για τους καταναλωτές η γλυφοσάτη».

Τα κράτη που αντιτάχθηκαν στην επέκταση της χρήσης της ουσίας είναι κυρίως κράτη της δυτικής Ευρώπης. «Πρόκειται για κράτη μέλη της ΕΕ, όπου η περιβαλλοντική συνείδηση και η προστασία της υγείας των πολιτών είναι ανεπτυγμένες αξίες. Τα νέα κράτη-μέλη, της ανατολικής Ευρώπης δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, ενώ τείνουν να υποστηρίζουν τη Γερμανία, διατηρώντας τη λογική των κρατών-δορυφόρων που είχαν επί Σοβιετικής Ένωσης» προσθέτει.

Ο κ. Κούλογλου καταλήγει στο πολιτικό συμπέρασμα ότι «αυτήν την περίοδο, η μεταβατική κυβέρνηση της Γερμανίας δεν δέχεται τις πιέσεις που θα έπρεπε, ούτε υφίσταται κάποιο πολιτικό κόστος. Έτσι αποφάσισε να αλλάξει στάση, ταυτιζόμενη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Διαβάστε ακόμα: 

Μέρκελ κατά Υπ. Αγρ. Οικονομίας για τη γλυφοσάτη

Εντάσεις στην γερμανική κυβέρνηση λόγω γλυφοσάτης

Ανατροπή: Η Κομισιόν ενέκρινε για ακόμα μία πενταετία το αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here