Αρχική Περιβάλλον Σε 32 πόλεις οι εκστρατείες ecomobility kai free mobility για την οικολογική...

Σε 32 πόλεις οι εκστρατείες ecomobility kai free mobility για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση

0
Διαφήμιση

Το ECOCITY γνωστοποίησε ότι στη 15η χρονιά της εκστρατείας θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 32 πόλεις της χώρας, που ανέλαβαν να ερευνήσουν προβλήματα πρόσβασης και να καταθέσουν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017 προτάσεις στις Τοπικές Αρχές, για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη τους.

Στο τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής από τα Γυμνάσια που ενδιαφέρθηκαν να λάβουν μέρος στη νέα περίοδο της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2017-18 και από τα Ειδικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία FREE MOBILITY 2017-18.

Οι νέες και οι νέοι θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το αστικό περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης.

Θα προσεγγίσουν εκπροσώπους τοπικών Φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα ερευνήσουν τη γνώμη των πολιτών για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.

ECOMOBILITY FOTO 1.jpg

Οι ομάδες από τα Γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία ECOMOBILITY θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε Πράσινες Μεταφορές και την αντίληψη που επικρατεί για την Οικολογική Μετακίνηση. Αντίστοιχα οι ομάδες από τα Ειδικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία FREE MOBILITY, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών με κινητικές δυσκολίες.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στις Εκστρατείες είναι κατά σειρά δήλωσης συμμετοχής των ομάδων, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Καλαμάτα, η Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, το Μαρούσι, η Κατερίνη, τα Βριλήσσια, η Μύκονος, η Ελευσίνα, η Βέροια, η Νίκαια, το Ίλιον, η Νάουσα, το Αγρίνιο, η Θέρμη, το Ωραιόκαστρο, η Ποτίδαια, ο Διόνυσος, οι Σέρρες, η Καλλιθέα, το Ελληνικό, η Επανωμή, οι Αχαρνές, η Περαία, η Μηχανιώνα, ο Κολυνδρός, η Επανωμή και η Πυλαία.

Η 15η περίοδος της Εκστρατείας ECOMOBILITY είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here