Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Ο ΕΟΑ συνεισφέρει στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής

Ο ΕΟΑ συνεισφέρει στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής

0
Διαφήμιση

Η Δυτική Αττική μετρά ακόμα τις πληγές της από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη ζώνη της Μάνδρας, τη Νέας Περάμου και των Μεγάρων τις τελευταίες μέρες προκαλώντας τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές.

Η πρωτοφανής αυτή καταστροφή δεν θα μπορούσε να αφήσει αμέτοχο τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) ο οποίος προκειμένου να συνδράμει, μέσα από το δικό του έργο, στη γρήγορη επανάκαμψη των πληγεισών περιοχών, ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλησης συνάντησης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων Μεγάρων και Μάνδρας–Ειδυλλίας, καθώς και των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης: Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας (ΕΔΟΕ), Ανακύκλωση Συσκευών και Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA).

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελευσίνας, συμμετείχαν οι κκ. Γιάννης Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Παύλος Νικολαΐδης, Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ηλίας Μουσταῒρας, Εκπρόσωπος του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Πλούμπης από το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μάριος Ιντζελέρ από την Ανακύκλωση Συσκευών, Ελένη Αλεξίου από την ΕΔΟΕ και Δημήτρης Παπασωτηρίου από την ΕΕΑΑ.

Τον ΕΟΑΝ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Πολιτόπουλος και η Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης, Ρόζυ Χαριτοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και μετά από πρόταση του ΕΟΑΝ, αποφασίστηκαν οι ακόλουθες ενέργειες:

α) Θα δημιουργηθούν μεικτά κλιμάκια που θα απαρτίζονται από στελέχη των Δήμων και εκπροσώπους της Ανακύκλωσης Συσκευών, η οποία θα αναλάβει την καταγραφή και άμεση μεταφορά προς ανακύκλωση κατεστραμμένων οικοσκευών, όσων επιθυμούν να απομακρύνουν από τις εστίες τους συσκευές που πλέον δεν λειτουργούν.

β) Η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας (ΕΔΟΕ), θα αναλάβει τη δωρεάν απομάκρυνση των οχημάτων που έχουν καταστραφεί για όσους ιδιοκτήτες το επιθυμούν, μετά από συνεννόηση με τη συντονιστική ομάδα του έργου.

γ) Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) θα αντικαταστήσει το συντομότερο δυνατόν τους μπλε κάδους στις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, ενώ στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, μετά από εντολή που θα λάβει από τον ΕΟΑΝ σε συνεννόηση με την πολιτεία, θα χορηγήσει κι έναν ικανό αριθμό πράσινων κάδων.

Διαφήμιση