Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Μέρκελ: Η κλιματική αλλαγή αφορά το πεπρωμένο της ανθρωπότητας

Μέρκελ: Η κλιματική αλλαγή αφορά το πεπρωμένο της ανθρωπότητας

0
Διαφήμιση

Στην παραδοχή ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί έως σήμερα δεν επαρκούν για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και προειδοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα που αφορά το πεπρωμένο της ανθρωπότητας.

Από το βήμα της διεθνούς διάσκεψης της Βόννης για το Κλίμα υποσχέθηκε μεγαλύτερες προσπάθειες εκ μέρους της Γερμανίας.

«Θα μιλήσω ανοιχτά. Και στη Γερμανία δεν είναι απλό, αλλά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Γερμανία ως μια χώρα, η οποία χρησιμοποιεί ακόμα τον άνθρακα σε μεγάλο βαθμό, θα πρέπει να κάνει αρκετά ώστε να επιτύχει τους στόχους. Πρόκειται ακόμα για θέσεις εργασίας και για τον εάν η ενέργεια μπορεί να έχει μια τιμή, την οποία να μπορεί να πληρώσει ο πολίτης» ανέφερε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε, επίσης, ότι θα συζητήσει διεξοδικότερα με τους δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους (Φιλελεύθερους και Πράσινους) τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ απογοήτευσε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Οι ακτιβιστές για το περιβάλλον την επέκριναν ότι στην ομιλία της δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε η Γερμανία θα εγκαταλείψει τον άνθρακα ως πηγή ενέργειας.

«Με τη σιωπή της γύρω από το αποφασιστικής σημασίας θέμα για τη γερμανική κλιματική πολιτική, η καγκελάριος έχασε ό,τι είχε απομείνει από την παλιά της δόξα» δήλωσε η επικεφαλής της Greenpeace, Σβελίν Χόις. «Όλοι εδώ περιμέναμε ένα ηχηρό μήνυμα για το πώς θα γίνει η αποδέσμευση της Γερμανίας από τον άνθρακα» συμπλήρωσε η Αν Κατρίν Σνάιντερ από την Ένωση για το Περιβάλλον και την Προστασία της Φύσης.

Οι εργασίες της διεθνούς συνόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή και, όπως έγινε γνωστό από κύκλους διαφόρων αντιπροσωπειών, υπάρχει ήδη πρόοδος στη σύνταξη των πρώτων προσχεδίων. Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη Σύνοδο για το Κλίμα που θα γίνει στην Πολωνία. Στη Βόννη, ο στόχος είναι να συνταχθούν όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα προσχέδια.

 Ένα από τα κεντρικά θέματα των εργασιών στη Βόννη είναι πως θα μετρώνται και θα καταγράφονται στο μέλλον οι τιμές των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Απαραίτητο είναι πάντως να συναινέσουν όλα τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών ώστε να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες και καμία χώρα να μην είναι σε θέση να εξωραΐσει τα δεδομένα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here