Αρχική Περιβάλλον Κλίμα: Δεν πήρε πρόσκληση για τη Σύνοδο του Παρισιού τον Δεκέμβριο ο...

Κλίμα: Δεν πήρε πρόσκληση για τη Σύνοδο του Παρισιού τον Δεκέμβριο ο Τραμπ

0
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει «προς το παρόν» λάβει πρόσκληση για τη Σύνοδο του Παρισιού για το Κλίμα, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 100 χώρες και θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

 

Η Σύνοδος διοργανώνεται με την ευκαιρία των δύο ετών μετά τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και θα παραστούν 2.000 συμμετέχοντες από περίπου 100 χώρες και 800 οργανισμούς, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες.

«Πρέπει να ελέγξουμε την πρόοδό μας σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας. Αν δεν επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο της αύξηση της θερμοκρασίας της Γης κατά 1,5 βαθμό Κελσίου στο τέλος του αιώνα. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας», τόνισε η γαλλική Προεδρία στην ανακοίνωσή της.Ο κ. Τραμπ δεν «έχει προσκληθεί προς το παρόν», επεσήμανε το Μέγαρο των Ηλυσίων, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι αποσύρει την Ουάσινγκτον από τη Συμφωνία του Παρισιού, κάτι που ωστόσο δεν θα τεθεί σε εφαρμογή πριν το 2020.

Η Συμφωνία, η οποία υιοθετήθηκε στο τέλος του 2015, έχει επικυρωθεί μέχρι στιγμής από 168 χώρες, έχει στόχο να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα πριν τη βιομηχανική επανάσταση. Όμως η ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ επέφερε ένα πλήγμα στη Συμφωνία.

Η σύνοδος του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο νησί Σεγκέν του Παρισιού, λίγο μετά τη διεξαγωγή της 23ης διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που διεξάγεται ως τις 17 Νοεμβρίου στη Βόννη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here