Αρχική Επιχειρείν Η Siemens απολύει 6.900 εργαζομένους από τον τομέα της Ενέργειας

Η Siemens απολύει 6.900 εργαζομένους από τον τομέα της Ενέργειας

0
Διαφήμιση

Σαρωτικές απολύσεις 6.900 εργαζομένων ως επί το πλείστον στον κλάδο της ενέργειας προβλέπει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ο επικεφαλής του γερμανικού βιομηχανικου ομίλου Siemens Τζο Κέζερ.

Οι μισές από τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν αφορούν τη Γερμανία και σχετίζονται με δύο εργοστάσια, στη Σαξονία και στη Λειψία, με συνολικά 920 θέσεις εργασίας, στα οποία θα μπει “λουέτο”. Χίλιες εκατό απολύσεις θα γίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, 1.800 στις ΗΠΑ και 700 σε άλλες χώρες.

Σημειωτέον ότι ο κλάδος ενέργειας του ομίλου, ο οποίος κατασκευάζει μεταξύ άλλων μηχανές σιδηροδρόμων, τουρμπινοκινητήρες και αιολικά πάρκα, είχε ήδη περιορίσει αισθητά τους εργαζομένους που απασχολεί σε άλλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που είχε εφαρμοστεί το 2013.

«Το τμήμα Ενέργειας και Αερίου παλεύει εδώ και καιρό με πολύ δύσκολες συνθήκες αγοράς και με διαρθρωτικές προκλήσεις. Αν θέλουμε αυτή η επιχείρηση να έχει μέλλον, πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δυνατότητές μας, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται οδυνηρές περικοπές», δήλωσε σήμερα ο Κέζερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ, εικάζεται ότι θα κινδυνεύσουν περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα η εταιρεία «Siemens Gamesa», η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ανεμογεννητριών, έχει ανακοινώσει ότι θα απολύσει έως και 6.000 εργαζόμενους.

Ο ηλικίας 60 ετών γερμανός μάνατζερ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες που αφορούν τις «δομικές δυσκολίες». Υπογράμμισε, όμως, τη «χρονιά των ρεκόρ» για τη Siemens, αναφερόμενος στα καθαρά κέρδη των 6,2 δισ. ευρώ που πέτυχε το οικονομικό έτος 2016-17 (ήταν αυξημένα κατά 11% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος) και επίσης στις πωλήσεις-ρεκόρ των 83 δισ. ευρώ που πέτυχε ο όμιλος.

«Η Siemens απαντά στις ραγδαίες διαρθρωτικές αλλαγές που συμβαίνουν στην παραγωγή της ορυκτής ενέργειας και στον τομέα των πρώτων υλών», είπε ο Κέζερ και σημείωσε τη μεγάλη πτώση της ζήτησης για αεροσυμπιεστές πετρελαίου.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here