Αρχική Ανακύκλωση Εγνατία Οδό: Στην ανακύκλωση διοχετεύτηκαν 25 τόνοι απόβλητων συσσωρευτών νικελίου-καδμίου το 2017

Εγνατία Οδό: Στην ανακύκλωση διοχετεύτηκαν 25 τόνοι απόβλητων συσσωρευτών νικελίου-καδμίου το 2017

0
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ Α.Ε. και της Εγνατίας Οδού Α.Ε, συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν πρόσφατα, προς ανακύκλωση περισσότεροι από 25 τόνοι αποβλήτων συσσωρευτών νικελίου-καδμίου.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια το ΣΕΔ ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ έχει διαχειρισθεί περίπου 14 τόνους αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου – οξέος και 32 περίπου τόνους αποβλήτων συσσωρευτών νικελίου – καδμίου που χρησιμοποιεί σε διάφορες εγκαταστάσεις, η Εγνατία Οδός.

Το νικέλιο και το κάδμιο που χρησιμοποιείται στους συσσωρευτές είναι δυο άκρως επιβλαβής ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι επιβεβλημένη η περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση τους.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με την Εγνατία Οδό. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνιστά πολυτέλεια.

 anakiklosi (2).jpg

Το ΣΥΔΕΣΥΣ, πρωτοπόρο Συλλογικό Σύστημα στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου-οξέως και νικελίου-καδμίου ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ιδιαίτερη συνέπεια και συμβάλλει στο έργο για την ανακύκλωση επικίνδυνων αυτών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ, Λουκάς Χριστοδούλου.

Το ΣΥΔΕΣΥΣ το μοναδικό έως το 2014 αδειοδοτημένο σύστημα διαχείρισης συσσωρευτών Ni- Cd έχει οδηγήσει σε ανακύκλωση έως σήμερα πλέον των 420 τόνων αποβλήτων, με κόστος διαχείρισης που επιβάρυνε το Σύστημα πλέον των 350.000 €.

Το ΣΥΔΕΣΥΣ δηλαδή χρηματοδότησε και συνεχίζει παρά τις αντιξοότητες να χρηματοδοτεί την ανακύκλωση ενός μη εμπορικού αποβλήτου καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here