Αρχική Ενέργεια Αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Σαντορίνης εξετάζει η ΔΕΗ

Αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Σαντορίνης εξετάζει η ΔΕΗ

0
Διαφήμιση

Μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Σαντορίνης για ηλεκτροπαραγωγή, θέρμανση, ψύξη, αφαλάτωση θαλασσινού νερού και χρήση για θερμά λουτρά – spa υπεγράφη ανάμεσα στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, του δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου-Νικόλαου Ζώρζου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλία Μοναχολιά και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας.

Συγκεκριμένα εξετάζεται η κατασκευή γεωθερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής με αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού, για την κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών του νησιού, ακόμα και σε περίοδο αιχμής, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία και σταθερότητα του δικτύου.

Με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας, όπως επισημαίνεται από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θα επιλυθεί οριστικά το ζήτημα παροχής υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού σε κατοίκους και επισκέπτες. Επιπλέον, μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες ψύξης – θέρμανσης για ξενοδοχεία και οι ανάγκες άρδευσης με τη μέθοδο της αφαλάτωσης, ενώ τα παραγόμενα γεωθερμικά ρευστά μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και λειτουργία θερμών λουτρών (SPA), γεγονός που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το μνημόνιο προβλέπει συμμετοχή της εταιρίας στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων της περιοχής, καθώς και στην ανάπτυξη και κατασκευή μονάδας αξιοποίησής τους για την παραγωγή ενέργειας.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς τονίζει ότι η ενδεχόμενη γεωθερμική εκμετάλλευση μπορεί εκτός από σημαντικό περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο έλξης νέων επισκεπτών, αλλά και τόπο διεξαγωγής συνεδρίων και επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here