Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις 3+1 απλοί τρόποι για να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό

3+1 απλοί τρόποι για να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό

0
Διαφήμιση

Πριν ανάψεις το καλοριφέρ ή πατήσεις το ΟΝ του κλιματιστικού, σου έχουμε 3+1 απλούς, αλλά ουσιαστικούς τρόπους, για να το πετύχεις σε ικανοποιητικό βαθμό επιβαρύνοντας λιγότερο τους λογαριασμούς σου και το περιβάλλον.

 

Τρόπος 1: Πες «ναι» στον ήλιο!

Τους περισσότερους μήνες του χρόνου η χώρα μας έχει καλοκαιρία. Άφησε, λοιπόν, τις κουρτίνες ανοιχτές από την πλευρά που ο ήλιος «βλέπει» το σπίτι σου, ώστε οι ακτίνες του να μπουν και να το ζεστάνουν. Μην ξεχάσεις, βέβαια, να κλείσεις τα υπόλοιπα παντζούρια για να κρατήσεις το κρύο μακριά.

Τρόπος 2: Κλείσε τις πόρτες

Αν στο σπίτι υπάρχουν δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς, όπως π.χ. το γραφείο, κράτα την πόρτα τους κλειστή για να μην «παίρνουν» τη ζέστη από το υπόλοιπο σπίτι.

Τρόπος 3: Σφράγισε την εξώπορτα

Το κενό στο κάτω μέρος της εξώπορτας, αλλά και στις μπαλκονόπορτες, συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια θερμοκρασίας. Πώς μπορείς να το περιορίσεις; Ένας γρήγορος τρόπος είναι να πάρεις μία πετσέτα, να την τυλίξεις ρολό και να τη στρώσεις στο πάτωμα από τη μέσα πλευρά της πόρτας.

Τρόπος 4: Στρώσε χαλιά

Τα χαλιά και οι μοκέτες δεν εξυπηρετούν μόνο αισθητικούς σκοπούς, αλλά και πρακτικούς. Μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι σου οικονομικά, αφού θα «ντύσουν» τα κρύα μάρμαρα και πλακάκια.

Πηγή: Greenpeace

Διαφήμιση