Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Προχωρά η πώληση ελληνικών προϊόντων σε αδασμολόγητες ζώνες στο Ιράν

Προχωρά η πώληση ελληνικών προϊόντων σε αδασμολόγητες ζώνες στο Ιράν

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες στην Τεχεράνη, έχει εκπονηθεί ήδη στην κεντροασιατική χώρα επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία 24 και πλέον αδασμολόγητων σημείων, εντός των οποίων θα λειτουργούν σούπερ-μάρκετ, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα τελειοποίησης προϊόντων, τα οποία ακολούθως θα μπορούν να πωλούνται αδασμολογήτως εντός και εκτός των ζωνών πώλησης.

Παράλληλα, σε αυτές τις αποκλειστικά χωροθετημένες περιοχές θα λειτουργήσουν τερματικοί σταθμοί για την επεξεργασία και πώληση προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκθεσιακοί χώροι και λοιπές υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρηματικών δράσεων.

Το έργο έχει αναλάβει να το υλοποιήσει η εταιρεία Resinetemad AFZ Co. την οποία συνέστησαν οι εταιρείες: Kaspian Samane Pardaz AFZ Co., Parsian Tobacco AFZ Co., Resinetemad AFZ Co., Puya Teb Elica Co., Medicair Co. (ελληνικών συμφερόντων), Gresinimex S.A. (ελληνικών συμφερόντων), P.A. More Investment Ltd. και Resinimex General Trading LLC (ελληνικών συμφερόντων).

«Το εγχείρημα υλοποίησης της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας “Kaspian Production & Export Services Border Outlets – KPESBO”, στο μήκος των συνοριογραμμών του Ιράν, εμφανίζεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο, καθώς, για πρώτη φορά, θα δημιουργηθούν αδασμολόγητες περιοχές που θα παρέχουν υπηρεσίες λιανικής, εξασφαλίζοντας την άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε αλλοδαπές επιχειρήσεις που μπορούν να οργανώσουν την προώθηση των προϊόντων τους με τόσο συγκεκριμένο και λυσιτελές τρόπο για την τελική τους πρόσβαση στην τοπική και περιφερειακή αγορά του Ιράν», εκτιμούν οι Έλληνες διπλωμάτες στην Τεχεράνη, σε σημείωμα που απέστειλαν στα κεντρικά στην Αθήνα.

Διαφήμιση