Αρχική Επιστήμη Προσομοίωσαν την σεξουαλικότητα των θηλαστικών μέσω κητοειδούς με τα μέρη του πτώματος

Προσομοίωσαν την σεξουαλικότητα των θηλαστικών μέσω κητοειδούς με τα μέρη του πτώματος

0
Διαφήμιση

Μια μικρή ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Dalhousie, το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο Tufts έμαθαν περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους τα κητώδη συνυπάρχουν χρησιμοποιώντας μέρη από νεκρά θαλάσσια ζώα για να προσομοιώσουν το ζευγάρωμα στην άγρια ​​φύση!

Tα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα δελφίνια και οι φάλαινες.

Στην εργασία που δημοσιεύεται στο Proceedings of the Royal Society B, η ομάδα περιγράφει τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποίησαν για να προσομοιώσουν την συνένωση και τι έμαθαν από αυτό.

kitodi (4).jpg

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, έχει γίνει πολύ λίγη δουλειά για να κατανοήσουμε τη σεξουαλική μηχανική των κητοειδών – έξω στον ωκεανό, το σεξ συμβαίνει σε τυχαίες χρονικές στιγμές, καθιστώντας τη συμπεριφορά εξαιρετικά δύσκολη στη μελέτη. 

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, οι ερευνητές προσπάθησαν να μάθουν περισσότερα με προσομοίωση της συσσώρευσης χρησιμοποιώντας τα πραγματικά όργανα του φύλου των νεκρών ζώων.

kitodi (5).jpg

Τα κητώδη είναι θαλάσσια ζώα που περιλαμβάνουν φάλαινες, δελφίνια και φώκιες. Και παρά την εξοικείωσή μας με τους τρεις τύπους, πολύ λίγα είναι γνωστά για τους μηχανικούς του τρόπου με τον οποίο δημιουργούνται.

Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με τους αλιείς για να αποκτήσουν τα σώματα ορισμένων δειγμάτων που είχαν πεθάνει πολύ πρόσφατα φυσικών αιτιών για να χρησιμοποιηθούν ως ερευνητικά θέματα.

kitodi (6).jpg

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συρρίκνωσης, οι ερευνητές απομάκρυναν τα όργανα φύλου αρκετών κοινών δελφινιών και φώκιας. Τα όργανα φουσκώνουν με αλατούχο διάλυμα και στη συνέχεια γλιστρούν μέσα στους κόλπους για να δουν πώς ταιριάζουν και ποια μέρη των οργάνων του ενός φύλου αλληλεπιδρούν με τα μέρη του άλλου.

Έκαναν επίσης εκμαγεία των διαφόρων τμημάτων του σώματος και τα χρησιμοποίησαν για να προσομοιώσουν την παχυσαρκία. Η ομάδα έβαλε επίσης μερικά δείγματα μεσαίας συσσωμάτωσης μέσα σε ένα CT scanner για να δημιουργήσει 3-D εικονικά μοντέλα των τμημάτων καθώς αυτά ταιριάζουν από κοινού κατά τη διάρκεια διαφορετικών κινήσεων που εμφανίζονται ως δύο ζώα.

kitodi (1).jpg

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν μάθει πολλά για τη φυσιολογία των ζώων που μελετούσαν και πώς λειτουργεί ολόκληρη η διαδικασία της σεξουαλικής συσσώρευσης κητωδών. Επίσης, διαπίστωσαν ότι με το κοινό δελφίνι η σεξουαλική συσσώρευση τείνει να είναι αυτό που φαινόταν – ένα απλό μέσο ζευγαρώματος.

kitodi (3).jpg

Αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τις φώκιες και τα φάλαινες – η δομή του κόλπου ήταν διατεταγμένη έτσι ώστε το θηλυκό να μπορεί να διοχετεύει το σπέρμα μακριά από τα αυγά της, αν το επιθυμούσε, επιτρέποντάς της να επιλέξει ποιο αρσενικό θα την γονιμοποίησε.

 

Διαφήμιση