Αρχική Επιστήμη SOS: Οι κλιματικές αλλαγές κάνουν επικίνδυνες τις αεροπορικές πτήσεις στον πλανήτη (video)

SOS: Οι κλιματικές αλλαγές κάνουν επικίνδυνες τις αεροπορικές πτήσεις στον πλανήτη (video)

0
Αεροπλάνο, πτήση
Διαφήμιση

Οι πτήσεις σε όλο τον κόσμο θα συναντήσουν πολύ περισσότερες αναταράξεις στο μέλλον, σύμφωνα με τις πρώτες παγκόσμιες μελέτες για τις καταιγίδες. H νέα μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Reading έχει υπολογίσει ότι η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει σημαντικά το ποσό των σοβαρών αναταράξεων παγκοσμίως μέχρι το 2050-2080.

Η σοβαρή αναταραχή περιλαμβάνει δυνάμεις ισχυρότερες από τη βαρύτητα που θα είναι αρκετά δυνατή για να “ρίχνει” κάτω τους ανθρώπους, αλλά και τις αποσκευές στις καμπίνες των αεροσκαφών!

Οι πτήσεις προς τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς αναμένεται να παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, με έντονες αναταράξεις σε ένα τυπικό υψόμετρο ύψους 39.000 ποδιών που φτάνει μέχρι δύο ή τρεις φορές συχνότερα σε όλη τη διάρκεια του έτους πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό (+180% +160%), τη Βόρεια Αμερική (+110%), τον Βορειοανατολικό Ειρηνικό (+90%) και την Ασία (+60%).

aeroplana (1).jpg

Ο Δρ Paul Williams, Καθηγητής της Ατμοσφαιρικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Reading, επικεφαλής της νέας έρευνας διευκρίνισε: «Οι αεροπορικές αναταράξεις αυξάνονται σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις εποχές. Το πρόβλημα αυτό θα επιδεινωθεί μόνο καθώς το κλίμα συνεχίζει να αλλάζει».

“Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη να αναπτυχθούν βελτιωμένες προβλέψεις αναταράξεων που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών και τη μείωση του κόστους στις αεροπορικές εταιρείες”, συμπλήρωσε.

aeroplana (3).jpg

Η μελέτη κάνει επίσης τις πρώτες προβλέψεις αναταραχής για το Νότιο Ημισφαίριο και τις τροπικές περιοχές του πλανήτη. Το ποσό του εναέριου χώρου που περιέχει σοβαρές αναταράξεις υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί σε σχέση με τη Νότια Αμερική (+60%), την Αυστραλία (+50%) και την Αφρική (+50%).

Ο κ. Luke Storer, ερευνητής διδακτορικού έργου που εργάστηκε στη μελέτη, δήλωσε: «Ενώ οι αναταράξεις δεν αποτελούν συνήθως σοβαρό κίνδυνο για τις πτήσεις, ευθύνονται για εκατοντάδες τραυματισμούς των επιβατών ετησίως, είναι επίσης μακράν η πιο κοινή αιτία σοβαρών τραυματισμούς στους αεροσυνοδούς. Ο αναταραχή πιστεύεται ότι κοστίζει αερομεταφορείς των Ηνωμένων Πολιτειών έως και 200 ​​εκατ. δολάρια ετησίως. “

aeroplana (2).jpg

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Geophysical Research Letters, αναλύει τις προσομοιώσεις του υπερυπολογιστή της μελλοντικής ατμόσφαιρας με επίκεντρο την αναταραχή του αέρα, η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη επειδή είναι αόρατη.

Οι αναμενόμενες αυξήσεις στροβιλισμού είναι συνέπεια των μεταβολών της θερμοκρασίας παγκοσμίως, οι οποίες ενισχύουν τις ασταθείς ανέμους σε μεγάλα υψόμετρα στις ροές αεριωθουμένων και καθιστούν τον αέρα ισχυρότερο και πιο συχνό.

aeroplana (5).jpg

Ο Δρ Manoj Joshi, Ανώτερος Λέκτορας για τη Δυναμική του Κλίματος στο Πανεπιστήμιο East Anglia, ο οποίος επίσης εργάστηκε στη μελέτη, δήλωσε: “Η μελέτη είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να γίνουν αισθητές μέσα από την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, όχι μόνο μέσω των αυξήσεων της θερμοκρασίας της “

https://www.youtube.com/watch?v=ErNPXJv9GsU

Διαφήμιση